Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

100 milyondan fazla kullanıcısı olan Proton, Bitcoin için hamle yaptı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

2014 yılında Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) bir araya gelen bilim insanlarının kurduğu Proton, Bitcoin işlemlerini basitleştirmeyi amaçlayan bir kripto cüzdanını duyurdu.

Mail, VPN ve Drive gibi çözümlere odaklanan Proton, gözünü kriptoya dikti. Özellikle gizlilik programı Proton VPN ile öne çıkan şirket, 100 milyondan fazla kullanıcı hesabına sahip.

Küresel çapta tanınmış yazılım şirketi olan Proton, daha güvenli ve daha kolay işlemler yapılmasını sağlayan Proton Wallet’ı duyurdu. Açık kaynaklı kripto cüzdanı, ilk etapta sadece Bitcoin’i destekleyecek odaklanacak.

Proton’dan Bitcoin için kripto cüzdanı

Türkiye’de de çok sık kullanılan VPN programıyla bilinen Proton, yeni kripto cüzdanıyla yeni başlayan kripto kullanıcılarına kolaylık sunacak.

The Block’a demeç veren Proton, cüzdanı Bitcoin’in daha fazla kişi tarafından kullanılmasını ve merkezi kurumların kontrolü dışında bir ödeme aracı olmasını sağlamak için geliştirdiklerini dile getirdi.

Proton’un yeni cüzdanı, e-posta yoluyla BTC gönderme ve mevcut altyapı ile gelişmiş güvenlik önlemi gibi çeşitli özellikleri barındırıyor. Proton Wallet, 150’den fazla ülkedeki kullanıcıların BTC satın almasını ve barındırmasını sağlayacak.

Proton kurucusu ve CEO’su Andy Yen, “Bizim ve tüm Proton topluluğunun merkezi kurumlar tarafından kontrol edilmeyen ödeme yöntemlerini daha kolay benimsemesini sağlayarak, Proton’u geleneksel finansın oluşturduğu risklerden daha iyi yalıtıyoruz.” yorumunda bulundu.

Yen, cüzdanın en büyük artısının e-posta yoluyla BTC’yi destekleme yeteneği olduğunu vurguladı. Şirketin CEO’suna göre, kripto cüzdanı tıpkı PayPal kadar kullanışlı olacak.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

SocialFi nedir ? Friend Tech, Star Shares, Post Tech platformları yükselişte!

Kripto Bülten’in bu bölümünde Melis Sarı’nın sunumuyla kripto para trendlerinden biri Social Fi’dan bahsedildi. Son zamanlarda adını çok fazla duymaya başladığımız SocialFi, bir başka deyişle sosyal finans, kişilerin belirli görevleri yerine getirip para veya bir değer kazandığı platformlar. SocialFi aslında yeni bir trend değil çünkü BlueSky, Lens Protocol ve Steem gibi Web3 odaklı ya da blokzincir üzerinde ...

Bağlantıyı kopyala