Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

1inch Token (1INCH) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

1inch token (1INCH) merkezsiz borsaları bir araya getirerek kullanıcılarına benzersiz nitelikte kripto para hizmeti sunan bir platformun kripto parasıdır. 1inch platformu çok sayıda merkezsiz borsadan aldığı fiyat verilerini anlık olarak değerlendiriyor. Kullanıcıları için en iyi fiyatı saptayan borsa en ucuz fiyat üzerinden işlem yapabilmeyi mümkün hale getiriyor. 1inch token’ler ise bu platformun işlevsel kalabilmesi adına tasarlanmış kripto paralardır. 1INCH token’ler sayesinde platformun yönetimi ve idamesi mümkün hale geliyor. Bu içerik boyunca 1inch platformundan bahsedeceğiz. 1inch ekosisteminin detaylarından ve bu platformun kripto para kullanıcılarına kazandırdıklarına bu yazıda değineceğiz. Ayrıca 1inch ekosisteminde kullanılan kripto para 1inch token’lere yönelik birtakım detaylı ve ilgi çekici verileri de yine burada paylaşacağız.

Merkezsiz borsalar (DEX) üçüncü bir taraf aracılığıyla yönetilmeleri gerekmeyen kripto para borsalarıdır. Bu borsalarda kontrol kripto paraların gerçek sahiplerinde yani kullanıcılardadır. Bu durumda merkezi olmayan bir borsadaki emir defterlerini tutan, varlıkları bir yerde saklayan veya platform hakkındaki kararları veren tek bir şirket yoktur. Merkezsiz yapıya sahip bu borsaların geleceğine yine kullanıcıların kendileri platform token’leri aracılığıyla karar veriyor. Bizim yazımıza konu olan yönetim token’i ise 1inch token olarak dikkatleri çekiyor. Merkezi olmayan bir borsada herkes ticaret yapabilir. Kullanıcıların sadece cüzdanlarını bu platforma bağlamaları gerekir. Bunun dışında kullanıcı fonlarına veya kişisel bilgilerine şirketler gibi üçüncü taraflar merkeziyetsizlik fikri sayesinde erişemiyor. Sitemizde siz değerli kullanıcılarımızın faydalanması için şimdiye dek çok sayıda merkezsiz borsa tanıttık. Kaynaklarımızı tarayarak merkezsiz borsalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. 1inch platformu merkezsiz borsalardan istifade eden ve kullanıcılarına en iyi fiyat seçeneklerini sunan bir ekosistem şeklinde tanımlanabilir.

1inch token

1inch Token (1INCH) Ne Zaman Çıktı?

Ethereum (ETH) blok zinciri üzerine inşa edilen 1inch token Mayıs 2019’da faaliyetlerine başladı. Projenin temelleri bir ETHGlobal hackathon etkinliği sırasında Surjey Kunz ve Anton Bukov tarafından atılmıştı. Kunz daha önce Porsche için yazılım mühendisi olarak çalışırken, Bukov daha önce NEAR Protokolü üzerinde çalışan bir geliştiriciydi. Bu ikili deneyimlerini bir araya getirerek blockchain teknolojisine aktarmaya karar verdi. Sonuç olarak ortaya büyük bir potansiyele sahip 1inch token projesi çıktı.

Aralık 2020’de 1inch kurucuları, Pantera Capital ve ParaFi Capital dahil olmak üzere birçok önemli firmanın katılımıyla 12 milyon dolarlık bir finansman turu sağladı. Ekip, o aydan sonra bir süre boyunca daha platformun kendi 1INCH token’ini piyasaya sürmeye devam etti. Sonuç olarak 1inch token’ler kullanıcılarıyla bir şekilde buluşturuldu. Kripto paranın işlevlerini sürdürebilmesi için gereken ekonomi şartları tesis edilmiş oldu. Bu proje o andan itibaren yoluna emin adımlarla ilerliyor ve ekosistemini büyütmeye devam ediyor. Proje kapsamında birtakım airdrop etkinliklerinin de gerçekleştirildiğini görüyoruz.

1inch Token (1INCH) Fiyatı Nedir?

1inch platformunun kripto parası 1INCH token’lerin fiyatları aşağıda yer alıyor. Bu kripto paranın fiyatına ilişkin en yeni ve anlık verileri bu başlıklardan devamlı olarak takip edebilirsiniz. 1inch projesi ekibi, platformlarının kripto para kullanıcılarına en iyi şekilde tanıtılması adına çalışmalar yürütmüş. Bu çalışmalar kapsamında kullanıcıların istifade edebilecekleri birtakım tanıtıcı yazılara imza atılmış. Bu yazılarda hem platform hem de platformun kripto parası 1inch token’ler hakkında detaylı veriler paylaşılıyor. Veriler 1inch token’lerin piyasaya toplamda ne kadar arz edileceğini ifade ediyor. 1inch token’ler toplamda 1,5 milyar adet arz edilecek. Ancak bu kripto paranın sınırlı bir arza sahip olmadığını görüyoruz. Belirtilen miktar toplam arza karşılık geliyor ve ekibin iddialarına dayanıyor. Elbette projenin merkeziyetsizlik fikrine dayanması bu konuda kullanıcılara güven verecek nitelikte. Dolaşımda bulunan INCH token miktarı ise yaklaşık 180 milyon civarında seyrediyor.

1INCH

1inch Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 1inch token [mcryptocoin=”1INCH” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. 1inch token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”1INCH” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. 1inch token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”1INCH” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”1INCH” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

1inch Token Kaç Dolar?                          

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 1inch token [mcryptocoin=”1INCH” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle 1inch token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 7,6 dolarla kaydetti. Bununla birlikte 1inch token yılın en düşük seviyesini ise 0,85 dolarla belirledi.

1inch Token (1INCH) Nasıl Çalışmaktadır?

1inch platformunun kripto parası 1inch token’ler Ethereum (ETH) blockchain’inden istifade ediyor. Bu kaliteli altyapıyı kullanan kripto para sorunsuz bir şekilde işlemlerini sürdürüyor. 1inch token platformunun temel çalışma mantığı merkezsiz borsalardaki en iyi fiyatı bulabiliyor olmasına fikrine dayalı. Pathfinder adı verilen bir teknoloji sayesinde en iyi fiyatlandırmayı yapan bu platform kullanıcılarına daima en iyi fiyatı sunuyor. Kullanıcılar bu platformun yönetimine 1INCH token’leri aracılığıyla doğrudan katılabiliyorlar. Bu sayede ağın merkezsiz bir şekilde yönetilebilmesi sağlanıyor.

1INCH token nasil calisir

1inch Token (1INCH) Nasıl Satın Alınır?

1inch token’leri platformunda destekleyen çok sayıda kripto para borsasının bulunduğunu biliyoruz. Bu borsalar arasında Binance, Huobi Global, FTX, Coinbase ya da Gate.io gibi küresel isimler yer alıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, 1inch token’ler için USDT, BTC ve BUSD gibi kripto paralarla işlem çiftleri oluşturmuş. Kullanıcılar bu borsa üzerinden diledikleri kripto parayla 1INCH token sahibi olabilirler.

Yazar: Ömer Uçar

Özel Okul Ücretleri Ne Olacak?

Son iki yıldır zam tartışmaları, tarafların kavgaları, suçlamalar, iletişim sorunu, tarafların sorunu çözememesi ve devreye giren kurum kuruluşlar ve müdahaleleri…Sorun aslında patlayan enflasyon, enflasyon uyarılarını dikkate almayıp hazırlığını yapmayanlar, enflasyon sürecini iyi yönetemeyenler, iletişimin ne demek olduğunu kavrayamayanlar.Sorun aslında psikoloji.Enflasyon sadece fakirleştirmez, psikolojiyi de bozar! Yılın ilk tartışması ÖZEL OKULLARIN ZAMLARI oldu.Milli Eğitim Bakanı Mahmut ...

Bağlantıyı kopyala