Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

New York Belediye Başkanından Madencilik Moratoryumuna Veto

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Haziran ayının başlarında, New York Eyalet Senatosu, Proof of Work temelli kripto para birimlerinde görülen bazı çevresel kaygıları ele almak amacıyla iş kanıtı (PoW) madenciliğini hedefleyen bir yasa tasarısını onaylamıştı. New York Belediye Başkanı Eric Adams ise bu yasa tasarısı için Vali Kathy Hochul’a veto çağrısında bulundu.

New York Belediye Başkanı: Madencilik Moratoryumu Vali Veto Etmeli

New York Business‘ta bir röportajı yayımlanan New York Belediye Başkanı Eric Adams, New York Valisi Kathy Hochul’dan iş kanıtı (PoW) madenciliğini hedefleyen bir yasa tasarısını veto etmesini istedi:

“Validen, kripto para biriminin şehir dışına çıkmasına engel olacak yasa tasarısını veto etmeyi düşünmesini isteyeceğim. Kripto para birimine harcanan milyarlarca dolara baktığınızda, New York lider. Engeller koymaya devam edemeyiz”

Mevzuatın öngördüğü söz konusu moratoryumun fosil yakıtlar yerine yeşil enerji kullanımını teşvik etmeye yardımcı olacağı düşünülüyor.

Diğer yandan yasa tasarısını destekleyen eyalet Senatörü Kevin Parker (D-Brooklyn) ve Meclis Üyesi Anne Kelles (D-Ithaca) şimdilerde bu konuyla ilgili Adams ile ters düşmüş durumda.

Kelles, Adams’ın mevzuatla ilgili daha önce kendisiyle temasa geçmediğini söylüyor ve yasanın yeniliğe teşvik edecek bir şey odluğunu düşünüyor.

Parker ise şimdilik yorum taleplerine yanıt vermedi.

Bu arada Adams, daha önce maaşını Bitcoin cinsinde almak istemesiyle dikkat çekmişti.

Yazar: Hazal Orta

Dijital Ayaklanmanın Motivasyonu

Sayıları an itibariyle en az 5,5 milyon. Yaptıkları şey başlangıçta bazı hisseler üzerinde başarılı al-sat olanakları aramaktı. Büyük Wall Street fonları onların görüşlerine ‘aptalca’ ya da ‘enayice’ deyince işler değişti. Olay, hedge fonları batırmak için bazı hisse senedi ve değişik finansal enstrümanların alımına dayanan bir çeşit dijital bilek güreşi hatta Wall Street’e karşı bir ayaklanmaya ...

Bağlantıyı kopyala