Bitcoin (BTC) $ 62,424.73 0.37%
Ethereum (ETH) $ 2,439.39 1.16%
BNB (BNB) $ 564.95 0.57%
Solana (SOL) $ 145.41 1.75%
XRP (XRP) $ 0.533831 0.63%
Cardano (ADA) $ 0.350741 0.19%
Dogecoin (DOGE) $ 0.11063 1.43%
Al veya Sat Paribu

Kazakistan Kripto Borsalarının Banka Hesapları Açmasına İzin Verecek

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para birimlerinin hızlı bir şekilde benimsenmesinin artması ile beraber birçok ülke bu konudaki çalışmalarına hız kazandırmış durumda. Kazakistan da kripto para birimleri ile yakından ilgilenen ülkeler arasında yer alıyor. Son olarak Kazakistan, seçilen yerel bankaları, lisanslı kripto borsalarıyla işbirliği yapmaya teşvik etmek için bir pilot program başlattı.

Kazakistan’dan Kripto Borsalarına Banka Hesapları Açma Konusuda İzin

Kazakistan hükümeti, Astana Uluslararası Finans Merkezi’ndeki (AIFC) bazı bankacılık kurumları ve kripto para borsaları arasındaki işbirliğini teşvik edecek bir pilot program için gerekli yönergeleri onayladı.

kazakistan kripto borsalarinin banka hesaplari acmasina izin verecekf

Kazakistan Cumhuriyeti Dijital Kalkınma, Yenilikler ve Havacılık Endüstrisi Bakanlığı, kripto borsaları ve bazı yerel bankalar arasında bir pilot işbirliği projesi duyurdu.

Söz konusu pilot proje, 2022’nin sonuna kadar devam edecek. Yeni kurulan Astana Finansal Hizmet Otoritesinden (AFSA) lisans alan borsalarını da içerecek. Kazakistan‘ın bölgesel bir kripto merkezi olarak daha sonraki gelişimi için bir plan yapılacak. 

AFSA Başkanı Nurhat Kushimov konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Astana Finansal Hizmet Kurumu, Kazakistan’daki fintech şirketlerinin faaliyetlerini düzenlemekten sorumlu tek kuruluştur. Lisansı bir fintech şirketine vermeden önce, derin ve kapsamlı bir geçmiş kontrolü yapıyoruz ve bundan sonra da sürekli denetimini sürdürüyoruz.

Yazar: Sena Karakılıç

“Bunlar boğa mumları”

Bitcoin fiyatı son bir buçuk yılın zirvesine ulaştı. Kripto varlıklar, ABD’de ilk Bitcoin spot borsa yatırımı fonunun (ETF) onaylanacağına dair umutlarla çift haneli yükselişler gerçekleştirdi. Biz de BTCHaber TV’de gerçekleştirdiğimiz canlı yayında konuyu Sevcan Dedeoğlu Ersözlü’yle masaya yatırdık. “Kırılmaz Denilen 31.000 Dolar Seviyesi Kırıldı” Bir buçuk yıl sonra kriptolara adeta bahar havasının geldiğini ifade ederek ...

Bağlantıyı kopyala