Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

BAE ve Suudi Arabistan Merkez Bankaları CBDC Raporu Yayınladı

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

BAE ve Suudi Arabistan Merkez Bankaları, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) hakkında bir rapor yayınladı.

Raporda, CBDC’lerin avantajları Aber Projesi (HyperLedger Fabric-built Project Aber) üzerinden somutlaştırıldı. Ocak 2019 yılında başlatılan Merkez Bankası destekli bir dijital para denemesi olan Aber, dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) havale sistemlerini iyileştirebileceğini ve gizlilik gereksinimlerini karşılayabileceğini ortaya koydu. Proje başarılı olursa, iki ülke arasındaki finansal işlemleri tümüyle değiştirecek.

Proje DLT ve CBDC’lerin Avantajlarını Ortaya Koyuyor

Proje, blokzinciri tabanlı havale sisteminin geleneksel havale sistemlerine kıyasla önemli avantajlarını olduğunu ortaya koydu. İlk olarak projenin gizlilik gereksinimlerini karşıladığına yer verildi. İkinci olarak ise, ödeme sistemlerinde hem yerel hem de uluslararası bankalara kıyasla önemli avantajlar sağladı.

Yazar: BTCHaber

Mark Zuckerberg’ün Metaverse Aşkı Halen Sürüyor

Meta’nın metaverse aşkı, adını Facebook’tan Meta‘ya dönüştürmesinden bu yana oldukça karışık bir şekilde devam ediyor. Özellikle son dönemde yaptığı metaverse yatırımlarının boşa düşmesi ve işten çıkarmaların yapılması sonrası tepkiler üzerine çeken Meta, metaverse konusunda “başarısız” olarak nitelendirilmeye başladı. Ancak Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse’e olan inancını sürdürüyor. Mark Zuckerberg’ün Metaverse’e Aşkı Devam Ediyor Meta CEO’su ...

Bağlantıyı kopyala