Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

NFT Satın Alırken Nelere Dikkat Ediyorsun ve İlk NFT’ni Nasıl Oluşturdun?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Cem Güventürk’ün sunumuyla gerçekleşen “Sanatın NFT Hali” programının yeni bölüm konuğu belgesel fotoğrafçısı Rızacan Kumaş oldu. Rızacan Kumaş ile NFT satın alırken nelere dikkat ediliyor, NFT Serüveni nasıl başladı konularını konuşuldu. NFT oluşturmak ve arkaplanındaki felsefeler hakkında ilham veren bir sohbet edildi.

Rızacan Kumaş’ın NFT Serüveni Nasıl Başladı?

Cem Güventürk, Rızacan Kumaş’a NFT serüveninin nasıl başladığını sordu. Rızacan Kumaş ise şu şekilde cevap verdi:

Ben 2020 yılında NFT’yi duydum. İnsanlar bundan çok iyi para kazanacak dedim ve Bepple rekor fiyatla NFT’yi sattı. Ardından bütün sanatçılar bu alana girmeye başladı. İlk işimi koydum satılmadı. Bu işe girdikten sonra bu alanın paradan ibaret olmadığını devrim niteliğinde bambaşka bir dünya olduğunu anladım. Daha sonra tekrar NFT koydum ve satıldı. Bu alana bu şekilde girmiş oldum.

Cem Güventürk, “NFT’yi daha çok maymun görseli pixel olarak biliyorduk bir zamanlar sen ne zaman fotoğrafta NFT olabilir dedin?” şeklinde bir soru sordu. Kumaş ise şu şekilde yanıt verdi:

Biz ilk girdiğimizde çok küçük bir topluluktuk. Diğerleri bunlar jpeg koyuyor deyip bizi ayırıyorlardı. Sonrasında satış yaptıkça NFT dünyasında yer almaya ve kabullenilmeye başladık.

Yazar: Esra Bayram

Coinbase, SEC Davasına Karşı Ripple’ı Destekliyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasındaki davada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak kripto para borsası Coinbase, SEC davasında Ripple’ı desteklediğini resmi olarak açıkladı.  Coinbase’in Desteği Ripple’dan Yana Blockchain şirketi Ripple’a Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında destekler artıyor. Kripto para borsası Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve ...

Bağlantıyı kopyala