Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Hindistan İcra Müdürlüğü, Kripto Borsalarını Sorgulamaya Başladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hindistan, son zamanlarda kripto para piyasasında sıkça gündeme gelmeye başladı. Piyasada, uyguladığı sert adımlarla bilinen Hindistan bu kez kripto borsalarını sorgulamaya başladı.

Hindistan, Kripto Borsalarını Sorguluyor

Hindistan’ın İcra Müdürlüğü (ED), döviz kurallarının olası ihlallerini araştırmak için Hintli kripto borsalarını sorgulamaya başladı.

hindistan icra mudurlugu kripto borsalarini sorgulamaya basladi

Kara para aklama ve döviz yasalarının ihlallerini soruşturmakla görevli olan Hindistan İcra Müdürlüğü, ülkedeki döviz ihlallerine yönelik soruşturmanın bir parçası olarak Hindistan‘da faaliyet gösteren kripto para şirketlerinden konuyla ilgili daha fazla ayrıntı ve belge göstermelerini istedi.

CoinDCX CEO’su Sumit Gupta, ED soruşturmalarının konuya ilişkin olarak işin nasıl çalıştığını anlamak için yapıldığını dile getirdi.

Bangalore merkezli kripto borsası CoinSwitch Kuber ise ED bildirimi aldığını doğrulayarak, “Çeşitli devlet kurumlarından sorular alıyoruz. Yaklaşımımız her zaman şeffaflık olmuştur. Kripto, çok büyük potansiyele sahip bir endüstridir ve tüm paydaşlarla sürekli etkileşim halindedir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan, ülkede işlem başına yüzde 1 vergi uygulamasının yürürlüğe girmesi ile beraber kripto borsalarını zor bir duruma sokmuştu. Hindistan kripto borsalarındaki ticaret hacimlerinin büyük bir darbe almış ve hacimler en az yüzde 80 oranında azalmıştı.

Yazar: Esra Bayram

Fransa Merkez Bankası Başkanından ECB Açıklaması

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası’nın enflasyon hedefi sonrasında açıklamalarda bulundu. Francois Villeroy de Galhau, ECB’nin enflasyon hedefinin yükseltmesine karşı uyarılarda bulundu. Fransız Merkez Bankası Başkanı’ndan Enflasyon Hedefine İlişkin Tepki Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, bazı Fransız ekonomistlerin Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) enflasyon hedefini yüzde 2’den daha ...

Bağlantıyı kopyala