Bitcoin (BTC) $ 62,039.62 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,420.44 0.01%
BNB (BNB) $ 561.62 0.03%
Solana (SOL) $ 143.62 0.29%
XRP (XRP) $ 0.529964 0.31%
Cardano (ADA) $ 0.348322 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108903 0.35%
Al veya Sat Paribu

ABD, Kraken Hakkında Soruşturma Başlattı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, kripto para borsası Kraken’e İran’daki kullanıcıların dijital token alıp satmalarına izin verip vermediği konusunda soruşturma başlattı.

ABD Hazine Bakanlığı, Yaptırımlara Uymadığı İddiasıyla Kraken’e Soruşturma Açtı

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para borsası Kraken’in İran’daki kullanıcıların dijital tokenleri alıp satmalarına izin verip vermediğinin tespit edilmesi için soruşturma başlattı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Kraken’e bağlı beş kişinin aktardığı bilgilere göre, İran ve başka yerlerdeki kullanıcıların dijital token alıp satmasına izin vererek ABD yaptırımlarını ihlal ettiğinden dolayı soruşturma altında.

Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, 2019 yılından itibaren Kraken’i araştırıyor ve şirketten misilleme korkusuyla kimliğini gizli tutmayı tercih eden kişiler tarafından aktarılan bilgilere göre, soruşturma sonucunda Kraken’e para cezası verilmesinin beklendiğini belirtti. Kraken, Amerika Birleşik Devletleri’nin 1979’da uyguladığı ve ülkedeki kişi veya kuruluşlara mal veya hizmet ihracatını yasaklayan OFAC Yaptırımlarından İran’a karşı bir yaptırım eylemiyle karşı karşıya kalan en büyük şirket olabilir.

abd kraken hakkinda sorusturma baslatti 2

Federal hükümet, dijital para birimleri pazarı büyüdükçe hafifçe düzenlenen kripto şirketlerine olan baskılar artmaya devam ediyor. Bir stablecoin şirketi olan Tether, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından geçtiğimiz yıl rezervleriyle ilgili yanlış beyanlar sebebiyle para cezasına çarptırılırken, Adalet Bakanlı bu ay ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase’in eski bir çalışanına içeriden bilgi ticareti suçlamasında bulunmuştu.

Yazar: Burak Köse

Coinshift, Finansman Turunda 2,5 Milyon Dolar Artırdı

Kripto hazine yönetim platformu MultiSafe, Coinshift olarak tekrar markalaştı. Coinshift, seed finansman turunda 2,5 milyon dolar artırdığını açıkladı. Yatırımcılar arasında sırasıyla şu şirketler yer aldı; Sequoia Capital India, Weekend Fund, ConsenSys Mesh, DeFi Alliance, Ethereal Ventures, Fintech Collective ve Gnosis yer aldı. Turda lider yatırımcı yoktu. Tura destek veren diğer yatırımcıların arasında ise Dancer Labs’ın kurucu ...

Bağlantıyı kopyala