Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Olli Rehn, Dijital Euro’nun Faydalarına Dikkat Çekti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası’nın üzerinde çalıştığı olası bir dijital euro para biriminin sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak gibi çeşitli faydaları olabileceğini söyledi.

Olli Rehn, Dijital Euro Hakkında Konuştu

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, California Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, dijital euro için soruşturma aşamasının Ekim 2023’te tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Rehn, daha sonra ECB’nin dijital bir euro oluşturmaya başlayıp başlamamaya karar vereceğini söyledi. Merkez bankası parasının kullanılabilirliğini, yalnızca bankalar arasındaki işlemlerden sıradan insanlar arasındaki ödemeleri içerecek şekilde genişletmek gibi, bir merkez bankası dijital para birimini tanıtma fikrinin birkaç olası faydasını gördüğünü söyledi.

olli rehn dijital euronun faydalarina dikkat cektias
Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Dijital bir euro, insanlara nasıl ödeme yapacakları konusunda ek bir seçenek sunacak ve giderek dijitalleşen bir ekonomide işlem yapmayı kolaylaştıracaktır.

Rehn konu le ilgili olarak mevcut özel kripto varlıklarının sınırlamalarının, değişken fiyatları ve siber risklere karşı savunmasızlıkları nedeniyle yapısal olduğunu da sözlerine ekledi.

Yazar: Sena Karakılıç

Binance’in dev projesi nasıl sonuçlandı?

Kripto para borsası Binance‘in kripto sektörünü kurtarmaya yönelik 1 milyar dolarlık planını başarısızlıkla sonuçlandı. Bloomberg’in yayınladığı analize göre CZ’nin planı sessizce fiyaskoyla bitti. Proje kapsamında hedeflenen meblağ toplanamadı ve çok kısıtlı yatırımlar yapıldığı ifade edildi. Binance’in 1 milyar dolarlık planında son durum Geçen yıl FTX’in iflasının ardından kripto sektörü kaotik bir sürecin içine girdi. Hayatta ...

Bağlantıyı kopyala