Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Bir Algoritmik Stablecoin Daha Depeg Oldu: USDN

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Stablecoin’ler son dönemde oldukça kötü bir üne kavuştu. Kripto sektörünün en kritik kripto para türlerinden biri olan stablecoin’ler ne yazık ki Terra’nın çöküşü sonrası domino taşı etkisi yaşıyorlar. Son olarak Neutrino USD (USDN) dolar karşısında depeg yaşayarak 0.91 dolara kadar geriledi.

Bir Algoritmik Stablecoin Daha Depeg Oldu: USDN

Algoritmik Stablecoin USDN Depeg Yaşıyor

Stablecoin’ler özellikle Terra’nın çöküşü ile birlikte büyük bir güven kaybına uğradı. Bu noktada birçok stablecoin en ufak dalgalanma yaşadığında, yatırımcıların güven korkusu sebebiyle satış baskısı ile karşı karşıya kalabiliyor. Neutrino USD (USDN) de benzer bir durumla karşı karşıya kaldı.

Diğer taraftan bu depeg USDN için bir ilk değil. Nisan ayında da USDN, fiyat manipülasyonu suçlamaları dalgalanmaya başladığında 0.78 dolara kadar gerilemişti. Stablecoin, ilk çöküşünden birkaç gün sonra toparlandı. Devam eden günlerde yine benzer bir durumla karşı kaşıya kalan USDN, geliştiricilerin müdahalesi ile protokol güncellemesi almıştı. Ancak son yaşanan depeg, sonrası USDN’in piyasa değeri yüzde 5 düşüş yaşadı.

USDN’nin güncel verileri ise şu şekilde:


Yazar: Cem Arslan Kurt

Elon Musk’tan X yanıtı: Kripto planı yok

Elon Musk, X ve Twitter bağlantılı kripto paralar ile ilgili açıklama yaptı. Musk, sosyal medya platformu X‘in piyasaya kripto para sürme planı olmadığını belirtti. Elon Musk’tan X açıklaması Elon Musk, sosyal medya platformuyla bağlantıları olduğunu iddia eden dolandırıcı token’lar ile ilgili açıklama yaptı. Musk, X ve Twitter tabanlı kripto paralarla ilgili gönderiye verdiği yanıtta, X’in ...

Bağlantıyı kopyala