Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

İngiltere, Geçici Kripto Şirketi Lisans Programını Kapattı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

İngiltere, kripto şirketlerini ilgilendiren yeni bir değişikliğe imza attı. Yapılan değişiklikle birlikte İngiltere’de geçici kripto şirketi lisans programı kapatıldı.

İngiltere, Geçici Kripto Lisanslamaları Sonlandırdı

Geçtiğimiz haftalarda, dijital uygulaması Revolut, İngiltere’nin en iyi finansal düzenleyicisine kaydoldu ve kripto şirketlerinin tam düzenleyici onayı beklenirken ülkede faaliyet göstermesine izin veren bir program olan “geçici kayıt rejimini” (TRR) sona erdirdi.

Revolut, listede kalan beş şirketten tam kayıt için hak kazanan tek şirket oldu. FCA’dan bir sözcü, İngiltere’de faaliyet göstermek isteyen kripto firmalarının şimdi ülkenin birincil mali düzenleyicisi olan Mali Davranış Otoritesi ile tam bir kayıt sürecinden geçmesi gerektiğini söyledi.

ingiltere gecici kripto sirketi lisans programini kapatti 2

Ancak kripto firmaları, FCA’nın başvuruları işlemedeki gecikmelerinden şikâyet ediyor. Bu gecikmeler, bazı şirketlerin geçtiğimiz yıl süreçten çıkmasına neden oldu. Konu hakkında açıklama yapan FCA, “Bir firma kayıt koşullarını karşıladığı konusunda bizi tatmin edebilirse, onları kayıt edeceğiz. Bu iki yönlü bir yol, bu yüzden bir firmayı kaydettirmek için geçen süre ve kayıtlı olup olmadıkları bize sağlanan bilgilerin kalitesine bağlı. Şimdiye kadar sekiz kripto firmasını bunu başarılı bir şekilde yaptı.” dedi.

Nisan ayında, İngiltere hükümeti ülkeyi küresel bir kripto merkezine dönüştürmek istediğini söyledi ve hükümetin taahhüdü yeni Başbakan Liz Truss’un hükümeti tarafından da yinelendi. Aynı ay FCA, kriptoyu eleştirdiği ve dengeli bir yaklaşımla ilerlemek istediğini belirtmişti.

Yazar: Burak Köse

Charlie Shrem Kimdir?

Silk Road’a karıştığı için hapse atılan Bitcoin’in savunucusu Charlie Shrem Kimdir? Bitcoin’e erken ilgi duyan ve kripto para birimindeki hisselerini elinde tutan yatırımcılar, fiyatı hızla yükselirken inanılmaz miktarda para kazanmak için durdu. Gerçekten de erken bir token stokunu elinde tutan Bitcoin milyonerlerinin hikayeleri, uzayda bir sonraki büyük yatırımı arayan sayısız yeni yatırımcıya ilham verdi. Servetlerini ...

Bağlantıyı kopyala