Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Arjantin’de Yasadışı Kripto Madenciliği Operasyonu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hükümetler bazı kripto madenciliği faaliyetlerine izin veriyor olsa da yasadışı kripto para madenciliği konusunda sert politikalar uyguluyor. Arjantin, ülkede yapılan yasadışı kripto madenciliği faaliyetlerin için operasyon düzenledi.

Arjantin’de Yasadışı Madencilik Operasyonunda 40 Tutuklama

Arjantin’in vergi toplama ajansı (AFIP), Buenos Aires eyaleti hükümeti ile birlikte, yasadışı bir kripto para madenciliği operasyonunun ortadan kaldıran 70 baskın gerçekleştirdi.

arjantinde yasadisi kripto madenciligi operasyonu 2

Yürütülen operasyon kapsamında yetkili makamlar tarafından yapılan açıklamada, 40 kişi tutuklandı. AFIP, kripto madenciliği için kullanıldığı iddia edilen bir tesis buldu. Bu tesise yapılan baskında, kripto madenciliği için kullanılacak araçlarla birlikte önemli nakit paranın ele geçirildiği aktarıldı.

Eylül ayı içinde AFIP, kripto operasyonlarını incelemeye ve kayıtsız kripto madencilerini aramak için ülke genelinde baskınlar düzenlemeye başlamıştı. Bununla birlikte dünya genelinde yaşanan enerji sorunları Arjantin’i de olumsuz etkilemişti.

Yaşanan sıkıntılarla birlikte Arjantin’de enerji kesintileri yaşanmış ve ülkede yasal kripto para madencilik şirketlerine güç verilememişti. Yaşanan bu durumda birlikte ülkede faaliyet gösteren kripto para madenciliği şirketlerinin gelirleri önemli bir oranda düşmüştü.

Yazar: Burak Köse

Bitcoin SV (BSV) Nedir? Bitcoin SV (BSV) Fiyatı, Grafikler

Bitcoin’in (BTC) forklanmaya başlamasıyla oluşturulan farklı Bitcoin versiyonları ortaya çıktı. Bunlardan birisi olan Bitcoin SV (BSV), en son Bitcoin forklarından biri olup özellikleri ile birçok kişinin ilgisini çekti. Özellikle BSV üzerine geliştirmelerin belli firmalar tarafından geliştirilmesi, birçok kişinin tepki göstermesine sebebiyet verse de yine de piyasada tutunmayı başardı. Biz de bu durumun sonucunda sizlere Bitcoin ...

Bağlantıyı kopyala