Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Ripple ve SEC Davasında Bulmaca Çözülüyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blockchain şirketi Ripple ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki dava devam ediyor. Dava ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken davada 3 bin Ripple (XRP) sahibinin ifadelerinin yer alacağı öğrenildi.

Ripple ve SEC Davasında Sona Geliniyor

Kripto şirketi Ripple ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davada 3 bin XRP sahibinin ifadesine başvurulacağı açıklandı. Kanunda beyanname olarak isimlendirilen noter onaylı ifadeler doğrudan Ripple tarafından toplandı.

XRP sahiplerinin ifadelerinin toplanması, bu grubu SEC’e karşı açılan bir sınır davasında da temsil eden XRP destekçisi avukat ve aktivist John Deaton’un öncülük ettiği adımlar sayesinde gerçekleşti.

XRP sahiplerinin beyanlarını mahkemeye sunmak, başka bir Avukat Jeremy Hogan’a göre, Ripple ve SEC arasındaki uzun süredir devam eden dava bulmacasının son parçası. Bu beyanlarla birlikte SEC’in Ripple’a açtığı davada gerekçe olarak gösterdiği menkul kıymetler suçlamasına iki argümanla yanıt veriliyor.

Bu argümanlardan ilkine göre, kripto para birimi ödeme olarak ve diğer yatırım dışı amaçlar için kullanılmak üzere satın alındı. Bir diğer yandan belgelerde Ripple alımlarını yatırım amaçlı olarak aldığını belirten az sayıdaki kullanıcı da geri dönüşlerin Ripple tarafından değil kur farkından geldiğini belirtti.

Yazar: Burak Köse

2021 Yılında Blokzincir Teknolojisini Neler Bekliyor?

Kripto paralar ile hayatımıza giren blokzincir kavramı, birçok farklı sektörde verimliliği, şeffaflığı ve güvenliği arttırmak amacıyla kullanılmaya başlandı. Bankacılıktan, başkanlık seçimlerine, akıllı sözleşmelerden, tedarik zincirlerine kadar birçok farklı alanda kullanılan blokzincir teknolojisi internet dünyasında devrim olarak nitelendiriliyor. Türkiye’nin önde gelen firmaları her geçen gün blokzincir teknolojisi konusunda entegrasyonu sağlamak adına önemli projelere imza atıyor. Blokzincir ...

Bağlantıyı kopyala