Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Kazakistan CBDC Projesi İçin Binance İle Ortaklık Kurdu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde ülkeler Blockchain temelli, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri üzerinde yoğunlaşıyor. Kazakistan ise geliştirmekte olduğu CBDC projesi için Binance ile ortaklık kurdu.

Kazakistan CBDC’si Binance’in BNBchain’ine Entegre Edilecek

Son dönemde kripto para madenciliği gibi konularda önemli adımlar atan Kazakistan, bir diğer yandan da Blockchain teknolojileri üzerinde çalışıyor. Kazakistan Merkez Bankası tarafından geliştirilme aşamasında olan CBDC projesi için önemli bir ortaklık kuruldu.

Dünyanın günlük işlem hacmi bakımından en büyük kripto para borsası olan Binance, yeni ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Kripto borsası Binance’in kurucu CEO’su Changpeng Zhao, Twitter hesabı üzerinden Kazakistan Merkez Bankası’nın CBDC projesi ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu.

Changpeng Zhao açıklamasında Kazakistan Merkez Bankası’nın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesinin BNBchain’e entegre olacağını açıkladı.

Yazar: Burak Köse

Piyasalar ETF onayını beklerken SEC başkanı kriptoyu hedef aldı

Kripto para sektörü, spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) gelecek karara odaklanmışken SEC başkanı X üzerinden kriptoların risklerini öne çıkardı. Üniversitede eğitim verdiği yıllarda bir Bitcoin savunucusu olarak tanınan Gensler, göreve geldiği günden bu yana kripto para sektörüne karşı olan tutumuyla, pek çok kişinin olumsuz yorumlarına maruz kaldı. Sıklıkla sektörün “tehlikeli” ...

Bağlantıyı kopyala