Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Twitter’a Elon Musk’la Birlikte NFT’ler de Geldi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Uzun bir süredir tartışma konusu olan Twitter ve Elon Musk arasında satın alım tartışmaları sonunda gerçekleşti. Twitter’ın en aktif kullanıcılarından olan Elon Musk, Twitter’ı bizzat satın aldı. Bu satın alım sonrası Musk ilk adımları atmaya başladı. İlk etapta Musk, daha önce de vadettiği üzere işten çıkarmalara şirketin üst düzey yöneticileri ile başladı. Son olarak da Musk’ın gelmesinin ardından Twitter, NFT’leri doğrudan satın almasına, satmasına ve görüntülemesine izin vereceğini duyurdu.

Twitter’ın Sahibi Elon Musk, İlk İş Kovdu, Sonra NFT’leri Getirdi

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, oldukça ikonik isimler arasında. Öyle ki Musk, birçok kez attığı tweet’ler ile olay olmuş, bir dönem attığı tweet’lerin kripto fiyatlarını etkilemesi sebebiyle dava edilmişti. Son olarak Twitter’ı da 44 milyar dolara satın alan Musk, ilk icraatlarını gerçekleştirmeye başladı. İlk iş olarak lavabo başlığı ile Twitter ofisine giren Musk, bazı yöneticileri işten çıkardı.

Son olarak da bugün Twitter, kullanıcıların dört pazar yeri ile ortaklaşa tweetler aracılığıyla NFT‘leri doğrudan satın almasına, satmasına ve görüntülemesine izin veren yeni özelliğini duyurdu.

NFT Tweet Tiles adı verilen bu entegrasyon, bir tweet içindeki özel bir panelde bir NFT’nin fotoğrafını görüntülüyor ve kullanıcıların ait olduğu pazar yerine tıklamasına izin veren bir buton sunuyor.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Aman Bitcoin’e Para Demeyelim

Kriptoparalara artık kriptovarlıklar deniliyor. Ben de bu tanımı kullanıyorum. Daha kapsayıcı olduğunu düşünüyorum. Zira 1000’lerce ‘coin’ ya da ‘token’ın hepsi para işlevine sahip değil. Birçok kriptovarlık para değil de hisse senedi gibi çalışıyor. Ancak gördüğüm kadarıyla ‘kriptopara’ yerine ‘kriptovarlık’ diyelim akımını başlatanların niyeti benim gibi kapsayıcı olmak değil. Merkezi sistemin blockchain düşmanı aktörleri bu ifadeyi ...

Bağlantıyı kopyala