Bitcoin (BTC) $ 62,247.68 0.09%
Ethereum (ETH) $ 2,431.16 0.39%
BNB (BNB) $ 563.70 0.13%
Solana (SOL) $ 144.62 0.44%
XRP (XRP) $ 0.531464 0.14%
Cardano (ADA) $ 0.35035 1.15%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109667 0.04%
Al veya Sat Paribu

MAS, Fransız ve İsviçre Merkez Bankalarıyla CBDC Çalışmalarına Başladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde Singapur Para Otoritesi (MAS), yaptığı açıklamalar ve çalışmalar ile sık sık gündeme geliyor. Singapur Para Otoritesi (MAS), sınır ötesi para birimi işlemleri için merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) kullanımını araştırmayı amaçlayan Ubin+ adlı yeni bir girişim başlattığını açıkladı.

MAS, Fransız ve İsviçre Merkez Bankalarıyla CBDC için Çalışıyor

Singapur Para Otoritesi (MAS), Fransız ve İsviçre Merkez Bankaları ile CBDC çalışmalarına başladı. Ubin+, CBDC’nin döviz ve likidite yönetimindeki kullanımını, defter ve defter dışı ödeme sistemleri arasındaki birlikte çalışabilirliği ve CBDC ile diğer dijital varlık ağları arasındaki bağlantıyı test edecek.

mas fransiz ve isvicre merkez bankalariyla cbdc calismalarina basladiSDFD

Döviz ve likidite yönetimine yönelik tedbir olan Mariana Projesi; MAS, Fransa Merkez Bankası, İsviçre Merkez Bankası, İsviçre Ulusal Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi’ni içeriyor. Proje ek olarak İsviçre frangı, Euro ve Singapur doları ile döviz işlemlerini de araştıracak.

Duyuru, Singapur merkez bankası MAS’ın ticaret finansmanı ve varlık yönetimi ürünleri için iki yeni proje başlatmasından bir gün sonra geldi. MAS ayrıca, sınır ötesi birlikte çalışabilirliği test etmek için SWIFT’in CBDC Sandbox’ına 17 diğer merkez bankası ve ticari banka ile birlikte katılıyor.

Yazar: Sena Karakılıç

Telegram’dan para kazanabilecek miyiz?

Kullanıcılarına sadece mesajlaşma hizmeti sunmakla kalmayan Telegram aynı zamanda geliştiriciler, topluluklar ve platformlar aracılığıyla oyunlar ve uygulamalar üzerinden gelir elde etme fırsatları da sunuyor. Özellikle dokun-kazan oyunları, son dönemde bu platformda popüler hale geldi. Telegram içerisinde kullanılabilen kripto para cüzdanı ve buradaki kolay kullanım da kullanıcıların hızlı entegre olmasını, dolayısıyla da hızlı büyümeye sebep oldu. ...

Bağlantıyı kopyala