Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Kanada Yeni Bütçesince Kripto ve CBDC’ye Yer Verdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kriptolar giderek yaygınlaşmaya devam ederken ülkelerin de radar alanına girmeye devam ediyor. Birçok küresel düzenleyici bu alanda önemli adımlar atmak için çalışmalarını yürütürken bir adım da ABD komşusu Kanada‘dan geldi. Kanada hükümeti yeni bütçe programında kripto, stablecoin ve CBDC‘leri araştırmaya da bütçe ayırdı.

Kanada Yeni Bütçesince Kripto ve CBDC'ye Yer Verdi

Kanada Kripto, Stablecoin ve CBDC’leri Araştıracak

Kripto paralar her ne kadar uzun bir süredir hayatımızda olsa da düzenleme çalışmalarına henüz yeni dahil oluyor. Birçok ülke kriptoların tanımı konusunda dahi bir karara varabilmiş değil. Diğer taraftan ABD ve Avrupa Birliği gibi kritik düzenleyiciler de bu alanda elini hızlandırmış durumda. Son olarak Kanada hükümeti de dijital varlıkların riskleri ve paranın dijitalleşmesinin finansal sistemi üzerinde oluşturabileceği risklerle ilgili endişelerini dile getirdi. Ek olarak bu alanda sıkı bir araştırma yapılmasını talep etti.

Bu noktada Kanada federal hükümeti, yeni mini bütçesinde açıklandığı üzere kripto para birimleri, stablecoin’ler ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) hakkında bir istişare başlatmaya hazırlanıyor. Yayımlanan plan özetinde şu detaylarda kripto para birimlerindeki ve para dijitalizasyonundaki artışın “Kanada ve dünyadaki finansal sistemleri dönüştürdüğünü” ve ülkenin finansal sistem düzenlemesinin buna ayak uydurması gerektiği belirtiliyor.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Ready Games, Web3 ve NFT’leri Mobil Cihazlara Getiriyor

Şirketlerin NFT ve Web3’e olan ilgileri artmaya devam ediyor. Şirketler blockchain yenilikleri için yatırım yapmaya devam ederken Ready Games, Web3 endüstrisine giriş yaptığını açıkladı. Ready Games Web3 ve NFT’leri iOS ve Android’e Getiriyor Ready Games tarafından yapılan açıklamada, iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlara mobil blockchain oyunları ve NFT’leri getirmek için çalışmalara başlandığı belirtildi. ...

Bağlantıyı kopyala