Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Kripto Dünyasında Bu Hafta Neler Oldu?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Her geçen gün kripto para sektöründe daha fazla gelişmeye devam ederken her hafta kripto para sektörü ile ilgili birçok yeni gelişme yaşanıyor.

GameStop’un NFT Pazar Yeri Resmen Açıldı

GameStop, NFT pazar yeri artık Katman 2 Ethereum ölçeklendirme protokolü olan Immutable X üzerinde yayınlandı. Video oyun mağazalarında yaşanan iş düşüşleri nedeniyle GameStop son dönemlerde yüzünü Blockchain ve kriptoya dönmüştü. Şirket bu doğrultuda, geçtiğimiz aylarda beta olarak kendi NFT pazar yeri hizmetini başlatmıştı.

abd borsalarinda gorulmemis oyun gamestop hisseleri bir anda nasil uctu

Kripto Borsası Deribit, 28 Milyon Dolarlık Saldırıya Uğradı

Kripto para sektöründe artan popülarite, doğal olarak dolandırıcıları ve hacker’ları da kendisine çekti. Özellikle son dönemde artan hack olayı, hem yatırımcıları hem de düzenleyicileri paniğe sokmuş durumda. Son olarak kripto borsası Deribit de sıcak cüzdanlarında saldırıya uğradı. Borsa yaptığı duyuruda saldırının 28 milyon dolarlık zarara neden olduğunu açıkladı.

kripto borsasi deribit 28 milyon dolarlik saldiriya ugradi155371 0

MetaMask, NFTBank ile Ortaklık Kuruyor

Kripto para piyasasında son dönemde birçok ortaklık haberleri ile karşılaşıyoruz. Bu kez bir ortaklık haberi de MetaMask’tan geldi. Web3 cüzdan sağlayıcısı MetaMask, NFT fiyat takip araçlarını geliştiren bir firma olan NFTBank ile ortaklık kurdu. 

shutterstock 2080371115 361

FTX, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Faaliyetlere Başladı

Sam Bankman-Fried’in kurucu CEO’su olduğu kripto para borsası FTX, genişlemeye devam ediyor. Kripto borsası FTX son olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet izni alarak, resmi olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet göstermeye başladı.

ftx abd genel merkezini chicagodan miamiye tasiyora

Elon Musk, Twitter’daki Tüm Kontrolü Ele Geçirdi

Twitter’ı geçtiğimiz günlerde tam 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, satın almasının ardından tüm yöneticileri işten çıkarmıştı. Elon Musk’ın bu hamlesi bazı tartışmaları da beraberinde getirmiş olsa da Elon Musk, Twitter’ın potansiyelinin ortaya çıkması adına böyle bir hamlenin gerekli olduğunu savunmuştu.

Yazar: Sena Karakılıç

Uzmanlara göre SEC, Coinbase davası sonrası tökezlemeye açık

Geçen hafta görülen SEC-Coinbase davasının ardından düzenleyici aleyhine yankılar sürüyor. Mahkemenin Coinbase’in yanında yer almasının, SEC Başkanı Gary Gensler’in çeşitli yaptırım eylemleri yoluyla kripto işini düzenleme girişimini önemli ölçüde engelleyebileceği belirtildi. Gensler, başkan olduğundan bu yana çeşitli kural ihlalleri için elliden fazla kripto yaptırım davası açtı. Coinbase’e karşı kazanılacak bir SEC zaferi, Gensler’in bu gündemi ...

Bağlantıyı kopyala