Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

FTX – Alameda Olayına BitDAO da Dahil Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto dünyasının son günlerde gündemine FTX, Binance ve Alameda arasında yaşanan olaylar oturmuş durumda. Kripto para borsası Binance’in FTX’in yerel kriptosu FTT’ye yaptığı yaptırım ile filizlenen karmaşada konu tasfiyelere kadar geldi. Her ne kadar Binance’in kurucu ortağı ve baş müşteri hizmetleri sorumlusu Yi He, bu satışın FTX ile bir savaş anlamına gelmediğini ve Binance’in drama oluşturmak istemediğini belirtse de gerginlik artmaya devam ediyor. Son olarak en büyük merkeziyetsiz özerk kuruluşlardan (DAO) biri olan BitDAO da DAO’nun yerel tokeni BIT’in yüzde 20 düşmesinin ardından FTX – Alameda dramasına girdi.

FTX Alameda Olayina BitDAOda Dahil Oldu 1

FTX – Alameda Gelişmelerine BitDAO da Dahil Oldu

Kripto borsası Bybit, Pantera, milyarder Peter Thiel ve diğer bazı fonlar tarafından desteklenen BitDAO’nun arkasındaki topluluk, ticaret firması Alameda’dan geçtiğimiz yıl kasım ayında 3.36’yı dönüştürerek elde ettikleri 100 milyon BIT token’ını elinde tutmaya devam ettiklerini kanıtlamasını istedi. Token takas anlaşması, Alameda’nın token’ları en az üç yıl elinde tutmasını gerektiriyordu.

Bybit’in kurucu ortağı Ben Zhao ise konuya dahil olarak Twitter üzerinden şu ifadeleri kaydetti:

“BitDAO topluluğu, Alameda damping’inin neden olduğu ve 3 yıllık karşılıklı satışsız kamu taahhüdünü ihlal ettiği ani BIT token işlemlerini sorgulamaktadır. Hiçbir şey doğrulanmadı, ancak BitDAO topluluğu Alameda’dan gelen fonların kanıtını istiyor”

Yazar: Cem Arslan Kurt

ARK Invest’ten bir günde milyonlarca dolarlık Coinbase satışı

Cathie Wood’un varlık yönetim şirketi ARK Invest, bünyesinde yer alan fonlarda Coinbase hisselerinin payını azaltmaya devam ediyor. Açıklanan son rakamlara göre ARK Invest, üç farklı fonunda yer alan toplam 20 milyon 600 bin dolar değerindeki 133 bin 823 adet Coinbase hissesinin satışını gerçekleştirdi. Herhangi bir yatırım fonunda bir şirket hissesinin payının yüzde 10’u geçmemesine dikkat ...

Bağlantıyı kopyala