Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Livepeer (LPT) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Livepeer (LPT), Ethereum üzerinde inşa edilmiş video içerik paylaşım platformudur.

Livepeer (LPT) Nedir?

2016 yılında Doug Petkanics ve Eric Tang tarafından kurulan Livepeer Inc şirketinde yaratılan Livepeer (LPT), 2017 yılında faaliyete geçmiştir. Video içeriklerini sorunsuzca ve merkeziyetsiz şekilde uygulamalara entegre edebilmesi için tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra maliyetleri, geleneksel çözüm maliyetlerinin aksine daha azdır.

Livepeer (LPT), Ethereum blokzinciri üzerine inşa edilmiş ve açık kaynaklı bir protokoldür. P2P yayın özelliğine sahiptir ve tüm DApp tabanlı uygulamalar üzerinde çalışabilmektedir. Livepeer (LPT), blokzincir tabanlı çalışan bir video ve canlı yayın platformudur. Bu sebeple yayıncılara özgür bir ortam vadetmektedir. İçeriklerin otomatik şekilde ölçeklendirilmesi özelliği ile tüm sorunları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Livepeer (LPT) oyun teorisi, kripto ekonomik teşvikler ve paydaşlar arasında olumlu etkileşimleri teşvik etmek için akıllı sözleşmelerden faydalanmaktadır. Blockchain teknolojisini kullanan Livepeer (LPT), video içeriğini güvenilir ve uygun maliyetli bir şekilde işler. Livepeer token (LPT), ağın yerel varlığıdır ve sembolü LPT’dir. Güvenliği sağlamak, video işleme görevlerini ağ katılımcıları arasında dağıtmak ve katılımcıların ağdaki çeşitli görevlere aktif olarak katılmasını sağlamak için kullanılmaktadır. Livepeer token (LPT) Bir ERC-20 token’dır. Ne kadar çok LPT tahsis edilirse, ağ o kadar istikrarlı, güvenli ve güçlü bir hale gelmektedir. Video işleme görevlerini koordine etmek ve ağ katılımcıları arasında güvenli ve güvenilir bir şekilde dağıtmak için token kullanılmaktadır.

Livepeer nedir

Livepeer (LPT) Nasıl Çalışır?

Livepeer, Ethereum üzerine inşa edilmiştir. Video işlemek için hizmet arayanlar ile bu hizmeti sunanları buluşturan bir ağ olarak çalışmaktadır. Bu video dönüştürme sürecini güvenilir, güvenli ve merkezi çözümlerden daha uygun maliyetle ağ katılımcılarını teşvik etmek üzere yerel token’ı LPT’yi kullanmaktadır.

Video dönüştürme sürecinin düğüm operatörlerinden oluşan bir ağa dağıtılması ile video işleme merkeziyetsiz hale gelir. Video içeriğinin son kullanıcılara sorunsuz bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla, video dönüştürme gerekli bir adımdır. Ham video dosyalarının alınmasını ve bu dosyaların her bir son kullanıcı için cihaz ekran boyutu ve internet bağlantısı gibi faktörlere bağlı olarak en uygun şekle dönüştürülmesini içermektedir.

Livepeer ağının Düzenleyiciler ve Delegatörler’den oluşan iki paydaşı bulunmaktadır. Düzenleyiciler, video madenciliği ekipmanına sahip, LPT’lerini stake edebilen ve video işleme çalışmaları yapan katılımcılardır. Bu hizmet karşılığında düzenleyiciler, video işleme ücretinden LPT ve ETH cinsinden pay alırlar. Delegatörler ise, LPT’lerini Livepeer Tarayıcısı ile video işlemek için gerekli araçlara ve uzmanlığa sahip düğüm operatörlerine delege tahsis eden katılımcılardır.

Yazar: Nurseli Firat

Katar, Dijital Para Birimi Veya CBDC İle İlgileniyor

Kripto varlıklara hükümetlerin ilgisi artmaya devam ediyor. Katar Merkez Bankası (QCB) üst düzey yetkilisinin açıklamasına göre Katar, dijital para birimi ya da merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgileniyor. Katar Kripto Para Birimi Veya CBDC Çıkartabilir Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Bandar bin Mohamed bin Saoud al-Thani, Bloomberg tarafından da desteklenen bir haberde, ikinci ...

Bağlantıyı kopyala