Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

FTX’e Bir Darbe de Bahamalar’dan Geldi, Varlıklar Donduruldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para gündemine deyim yerindeyse bir meteor etkisi ile düşen FTX krizi, birkaç alanda etkisini göstermeye devam ediyor. Bir taraftan FTX’e bağlı şirketler açıklamalarda bulunurken, diğer taraftan yatırımcıların endişesi giderek artıyor. Bu noktada FTX’e bir darbe de Bahamalar’dan geldi. Bahamalar Menkul Kıymet Komisyonu (SCB) FTX’e bağlı varlıkları dondurdu.

FTXe Bir Darbe de Bahamalardan Geldi Varliklar Donduruldu 1

Bahamalar, FTX’in Varlıklarını Donduruldu

FTX bir süredir yaşadığı kriz sonrası darbe almaya devam ediyor. Bir dönemin yükselen borsası FTX’in son olarak Bahamalar’daki varlıkları da donduruldu. Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, FTX‘in varlıklarının Yüksek Mahkeme tarafından atanan bir tasfiye memurunun onayı olmadan taşınamayacağını açıkladı.

Ülkenin menkul kıymetler düzenleyicisi olan Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB) 10 Kasım’da FTX’in varlıklarını dondurdu ve FTX’in ülkedeki kaydını askıya aldığını duyurdu. Yapılan duyuruda şu ifadelere de yer verildi:

“Müşteri varlıklarının yanlış kullanıldığını, yanlış yönetildiğini ve/veya Alameda Research’e devredildiğini gösteren kamuya açık açıklamaların farkındayız. FTX’in hiçbir varlığı, müşteri varlıkları veya FTX tarafından tutulan güven varlıkları, geçici tasfiye memurunun yazılı onayı olmadan devredilemez veya başka bir şekilde ele alınamaz”

Yazar: Cem Arslan Kurt

Büyük Yatırımcılar Bitcoin’de

Kriptopara piyasalarında yeni ve önemli bir haber var. Dünyanın en başarılı ve en meşhur hedgefon yöneticisi ve alım-satımcı yani ‘trader’larından Paul Tudor Jones, Bitcoin’e yatırım yaptığını açıkladı. Üstelik Tudor Jones, Bitcoin yatırımını merkez bankaları çok para bastığı için enflasyona karşı önlem olarak gerçekleştirdiğini ifade etti. Daha da ilginci ünlü yatırımcı Bitcoin’in güncel durumunu 70’li yıllarda ...

Bağlantıyı kopyala