Bitcoin (BTC) $ 61,901.59 0.13%
Ethereum (ETH) $ 2,416.01 0.36%
BNB (BNB) $ 562.46 1.04%
Solana (SOL) $ 142.48 0.08%
XRP (XRP) $ 0.529275 0.22%
Cardano (ADA) $ 0.349312 0.59%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10881 0.42%
Al veya Sat Paribu

Terra Kurucusu Daniel Shin’in Başı Savcılar ile Dertte

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Terra ekosisteminin çöküşü üzerinden çok su aktı. Ancak bu suların durulduğu anlamına gelmiyor. Hâlen aranması devam eden Do Kwon ve bitmek bilmeyen dava süreci, yatırımcıların da canını sıkmış durumda. Yakın zamanda ifade vermekten vazgeçen Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin, bu sefer de savcılar tarafından tutuklanma emri ile karşı karşıya.

Terra Kurucusu Daniel Shinin Basi Savcilar ile Dertte 1
Daniel Shin (Soldaki)

Terra Kurucusu Daniel Shin için Tutuklama Emri İsteği

Terra ekosistemindeki çöküş, her ne kadar yaşanan bir algoritma çöküşü olsa da çok fazla suistimal içeriyor. Yatırımcıların yeteri kadar bilgilendirilmemesinin yanı sıra varlıklara yatırım yapmaya teşvik etmek gibi birçok alt suçun da işlendiği Terra vakasında, davaların da ardı arkası kesilmiş değil. Bu noktada baş isim Do Kwon için arama işlemleri son hız devam ederken bir diğer kurucu ortak Daniel Shin için de bir tutuklama emri hazırlığı yapılıyor.

Güney Koreli haber servisi Yonhap’ın bildirdiği üzere Güney Koreli savcıları, Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin için tutuklama emri isteğinde bulundu. Yonhap, savcıların Shin’i yatırımcılara haber vermeden 105 milyon dolarlık LUNA‘yı yüksek bir fiyata satmakla suçalandığı belirtti. Bununla birlikte Luna’yı tanıtmak için yönettiği ayrı bir firma olan Chai’den müşteri verilerini kullandığı için Elektronik Mali İşlem Yasasını ihlal etmekle de suçlanan Shin’in dosyası bir hayli kabarık.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Wrapped Bitcoin (WBTC) Nedir?

Bitcoin’in (BTC) arzının sınırlılığından kaynaklanan Wrapped Bitcoin (WBTC), topluluk desteği ile önemli konumlara geldi. İlk olarak Ethereum (ETH) ile alım satım işlemlerine olanak sağlayan WBTC, Bitcoin’in geniş bir ekosistem ile etkileşime girmesine olanak sağladı. Özellikle Ethereum ağında sanki Bitcoin ile işlem yapıyormuş gibi bir işlev kazandıran topluluk, Bitcoin’in kullanımına olanak tanımasıyla birlikte Ethereum’un gelişmesine zemin ...

Bağlantıyı kopyala