Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Çin Mahkemesi, NFT’lerin Yasalarla Korunduğunu Belirtti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

NFT sektörü her geçen gün yeni bir gelişme kaydediyor. Bununla beraber NFT‘ler hakkında açıklamalarda gecikmiyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Hangzhou kentindeki bir Çin mahkemesi, NFT koleksiyonlarının Çin yasalarına göre korunması gereken çevrimiçi sanal mülkler olduğunu söyledi.

Çin Mahkemesi’nden NFT Açıklaması

Çin‘de bir mahkeme NFT için yasalarla korunması gereken çevrimiçi sanal mülkiyet tanımı yaptı. Mahkeme, NFT’lerin yasal niteliklerini doğrulamak zorunda olduğu bir davada, NFT’lerin “sanal mülk kategorisine ait dijital varlıklar” olduğunu söyledi.

cin mahkemesi nftlerin yasalarla korundugunu belirttisdf

Mahkeme konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

NFT’ler, yaratıcının orijinal sanat ifadesini özetler ve ilgili fikri mülkiyet hakları değerine sahiptir. NFT’lerin blockchain düğümleri arasındaki güven ve mutabakat mekanizmasına dayalı olarak blockchain oluşturulan benzersiz dijital varlıklardır.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse Çin, kripto yasağıyla, fiat parayla ödenen kripto olmayan NFT‘lerin dağıtımını desteklemek için hükümet destekli bir blockchain projesiyle NFT’leri kriptodan ayırmaya çalıştı.

NFT’leri mülkiyet yasalarına tabi tutan tek yargı alanı Çin değil. Singapurlu bir Yüksek Mahkemesi de NFT’ler hakkında açıklama yapmıştı.

Yazar: Sena Karakılıç

MetaMask’e Rinkeby Nasıl Eklenir?

Bu rehber içeriğimizde MetaMask’e Rinkeby ağını eklemenin en kolay ve en güvenli yolunu görsellerle adım adım anlatacağız. Ayrıca Rinkeby ağının doğrulanmış RPC bilgilerini de aşağıda bulabilirsiniz. Ethereum Rinkeby, geliştiricilerin gerçek fonlarını riske atmadan Ethereum ağındaki akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz uygulamaları test etmelerine olanak sağlayan bir test ağıdır (testnet). MetaMask’e Rinkeby Nasıl Eklenir? Rinkeby testnet’ini MetaMask’e ...

Bağlantıyı kopyala