Bitcoin (BTC) $ 62,249.68 0.08%
Ethereum (ETH) $ 2,430.47 0.74%
BNB (BNB) $ 563.70 0.42%
Solana (SOL) $ 144.43 0.88%
XRP (XRP) $ 0.532305 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.350468 0.54%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109869 0.74%
Al veya Sat Paribu

Metallica Albüm Öncesi Kripto Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto dünyası oldukça eğlenceli ve kârlı olduğu kadar tehlikeli ve riskli olabiliyor. Bu noktada kullanıcıların her zaman şüpheli ve bilinçli yaklaşması bir öneriden ziyade bir zorunluluk teşkil etmekte. Bu durumu farkında olan ünlü metal grubu Metallica da hayranlarını kripto dolandırıcılıklarına karşı uyardı.

Metallica’dan Albüm Öncesi Kripto Dolandırıcılığına Karşı Uyarı

Metallica‘nın yeni albümü 72 Seasons‘ın lansmanı ve yaklaşan turnesi hakkındaki söylentiler arttıkça para kazanan dolandırıcılar da sosyal medya kimliğine bürünerek kullanıcıları hedef almaya başladı. Ancak Metallica, hayranlarından Metallica Crypto dolandırıcılıklarından uzak durmalarını isteyerek “sosyal medyanın çirkin tarafına” dikkat çekti:

“Mümkün olduğunca açık gözlü olalım. Metallica kripto hediyeleri dolandırıcılıktır”

En son yapılan CertiK analizlerine baktığımızda, kripto dolandırıcılığının bir yılda yüzde 500 arttığını görüyoruz. Grup, resmi olmayan kimlik avı web sitelerine işaret eden sahte YouTube kanallarına karşı uyarıda bulundu. Bununla birlikte hayranlardan ayrıca, özellikle “gerçek olamayacak kadar çılgın ve çılgınca” kabul edilebilecek bilgilerle uğraşırken, etkileşimlerini doğrulanmış Metallica hesaplarıyla sınırlamaları istendi ve hiçbir hayranın yaygın kripto dolandırıcılıklarına kanmaması için resmi sosyal medya kanallarının bir listesini paylaştı.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Ethena (ENA) token nedir?

Ethena (ENA) Token’ın teknolojisini ve blockchain’deki potansiyelini keşfedin. ENA’nın temel özellikleri, alım rehberi ve 2024 projeksiyonları. Kripto yatırımcıları için kapsamlı analiz. Ethena, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında hizmet veren ve sentetik doları (USDe) ile kripto sektörüne yeni bir soluk getiren blokzincir projesidir. Ethena, stablecoin’i USDe aracılığıyla tüm fiat para birimlerinin blokzincirde kullanılmasını kolaylaştırmaktadır. ENA, Ethena protokolünde ...

Bağlantıyı kopyala