Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

ChatGPT, Akıllı Sözleşme Mühendislerini İşsiz Mi Bırakacak?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

OpenAI’den ChatGPT, son haftalarda oldukça viral oldu ve sadece 5 günde 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu yapay zeka, akıllı sözleşme kodu oluşturmak ve hatta sizin için hataları düzeltmek dahil olmak üzere akıllara durgunluk veren yeteneklerini ortaya sundu. Acaba ChatGPT, sonunda yazılım geliştiricilerini işsiz bırakmaya mı geliyor?

AnChain.AI’ın Web3 uyum görevlisi ve eski regülatör Michael Fasanello, ChatGPT’nin gücünü keşfetmek ve akıllı sözleşme mühendislerinin özgeçmişlerinin tozunu almaya başlayıp başlamaması gerektiğini tartışmak için Kıdemli Akıllı Sözleşme Güvenliği Araştırmacısı Philip Werlau ile bir araya geldi.

ChatGPT’nin çok inandırıcı cevaplar üretebildiğini biliyoruz, ancak potansiyel olarak bir insandan daha iyi bir iş çıkarabilir mi? Daha fazlasını öğrenmek ve kendiniz karar vermek için videoyu izleyin!

Yalnızca kod yazmak için değil, aynı zamanda bu kod içindeki güvenlik açıklarını tespit etmek için kullanılan ChatGPT örnekleri, web üzerinde çoktan önemli seviyede bir ilgi uyandırdı. Ancak akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıklarını tespit etmede ne kadar iyi?

DeFi ve akıllı sözleşme hack’leri, yalnızca 2022’de 3 Milyar ABD dolarını aşan fon kaybına neden oldu ve deneyimli akıllı sözleşme araştırmacılarına olan talep de buna paralel olarak hızla artıyor. Ancak bu, birçok firmanın akıllı sözleşme güvenliği denetimi için 6 aya kadar beklemesiyle, zaten sığ olan yetenek havuzunda önemli bir baskı yarattı.

Söylemeye gerek yok, ChatGPT akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıklarını etkili bir şekilde tespit etme yeteneğine sahipse, sözde DeFi devrimcileri için pazara sunma süresini önemli ölçüde hızlandırabilir.

Ne yazık ki, ChatGPT bu kadar gelişmiş bir kullanım için pek hazır değil gibi görünüyor. Gerçekleştirdiğimiz testimizde, tümü bilinen güvenlik açıklarına sahip olmasına rağmen, test sözleşmelerimizin biri dışında hiçbirindeki güvenlik açıklarını tespit edemedi.

Hatırlatmakta fayda var: ChatGPT, doğruluğunu kendi kendine kontrol etmeyen statik, uyarlanabilir olmayan bir dil modelidir. Çok ikna edici cevaplar üretebilir, ancak ona hakkında hiçbir fikriniz olmayan bir şey soruyorsanız, potansiyel olarak yanlış cevap alabilir ve farkında bile olmayabilirsiniz. Bu durumda ChatGPT, akıllı sözleşme kodunu sade bir İngilizce ile etkili bir şekilde açıklayabilirken, akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıklarını tespit etme ve düzeltme yeteneği sınırlıdır.

Sonuç: Şimdilik işiniz güvende! Ancak OpenAI’deki çalışkan insanların bu konuda son sözü söyleyip söyleyemeyeceği henüz belli değil…

Yazar: Sinancan Öztürk

e-CNY Uygulaması, İlk Haftasında 16 Milyon İndirmeye Ulaştı

Geçtiğimiz günlerde Çin’in uzun süredir üzerinde çalıştığı e-CNY‘nin pilot uygulamasının iOS ve Android uygulama mağazalarında yayına girdiğini belirtmiştik. Çin’in e-CNY pilot cüzdan uygulaması, piyasaya sürülmesinden sonraki ilk haftada 16 milyon indirmeye ulaştı. e-CNY Uygulaması 16 Milyon İndirmeye Ulaştı Çin’in uzun süredir üzerinde çalıştığı e-CNY‘nin pilot uygulaması piyasaya sürülmesinin ardından 16 milyon indirmeye ulaştı. Veri sağlayıcı Qimai gelen bilgilere göre; Çin’de iki milyondan ...

Bağlantıyı kopyala