Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

SEC’in Hedefleri Artıyor: Atlas Trading

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para sektöründeki gelişmeler tüm hızıyla devam ederken, düzenleyiciler üzerinde baskı giderek artıyor. Bu noktada düzenleyiciler de çok daha ince eleyip sıkı dokuyor. SEC de bu düzenleyicilerden biri. Yakın dönemde birçok şirket üzerinde sıkı baskı oluşturan SEC, son olarak da hedefine Atlas Trading‘i aldı.

SEC'in Hedefleri Artıyor: Atlas Trading

SEC, Discord Üzerinden Dolandırıcılık İddiası ile Atlas Trading’i Sorguluyor

Twitter’da Zack Morris ve PJ Matlock olarak bilinen Atlas Trading’in kurucuları ve çok sayıda iş birlikçi olduğu iddia edilen kişi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından hisse senedi manipülasyonu yapmakla suçlandı.

SEC, grubun yatırımcıları dolandırmak için bir dolandırıcılık planına girerek yaklaşık üç yıl içinde yaklaşık 100 milyon dolar kazandığını iddia ediyor. Atlas Trading‘in kurucuları Edward Constantin veya Twitter’da @MrZackMorris ve Twitter’da @PJ_Matlock olan Perry Matlock’un, küçük sermayeli hisse senetlerinin hisse fiyatlarını yapay olarak artırma peşinde birkaç kişiyle birlikte komplo kurduğu söyleniyor.

Sanıkların, daha sonra düşük bir fiyata elde edecekleri “manipülasyona hazır” hisse senetlerini seçme konusunda aşamalı bir yaklaşım uyguladıkları iddia ediliyor. Ardından grup, Twitter ve Discord’daki erişimlerini kullanarak insanlara hisseleri satın almalarını ve tutmalarını söyledi. Son olarak sanıklar hisselerini “tavsiyelerinin yarattığı talebe göre” satacaklarını söyledi. 

Yazar: Cem Arslan Kurt

Robinhood, Cardano’yu (ADA) Listeledi

Kripto para borsası Robinhood yaptığı açıklamada Cardano (ADA) kripto para birimi için desteklediğini duyurdu. Robinhood bugün ayrıca kullanıcılarının artık Ethereum ağının üzerindeki Polygon ağında MATIC gönderip alabileceklerini duyurdu. Cardano (ADA) Artık Robinhood’da Geçtiğimiz günlerde XLM ve AVAX’ı listeleyen Robinhood’ta bugün Cardano’nun da (ADA) eklenmesi ile beraber artık toplam 14 altcoin mevcut durumda. Nasdaq listesinde yer alan şirket, bu yıl ...

Bağlantıyı kopyala