Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Bir NFT Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

NFT’lerin ne olduğunu ve işlem yapma şeklimizi güvence altına alma potansiyellerini anladığınızda, muhtemelen bazılarına yatırım yapmak isteyeceksiniz.

Şu ana kadar, NFT’ler hakkında pek çok güzel şeyler duymuş olabilirsiniz. Ayrıca onlar hakkında oldukça kötü şeyler de duymuş olabilirsiniz. Şimdi ise, iyileri kötülerden ayırma konusunda sizlere olabildiğince yardımcı olacağız.

Bu yazıda, NFT’lere yatırım yaparken dikkat etmeniz gerekenleri ve gelecek vaat eden projeleri nasıl belirleyeceğinizi ele alacağız.

Bir NFT Projesini İyi Yapan Şeyler Nelerdir?

İnsanlar birçok nedenden dolayı proje oluştururlar. Bunların büyük bir kısmı sadece bir topluluk oluşturmak, topluluğun yatırım yapmasını sağlamak ve yeterince para kazandıklarında projeyi sonlandırmak ister. Diğerleri ise iyi bir proje inşa etmek isterler ancak onu devam ettirecek anlayışa sahip değildirler.

Bununla birlikte, özgün ve istikrarlı büyüme için gereken hem iradeye hem de anlayışa sahip projeler bulunuyor. Uzun ömürlülüğün, iyi bir projeyi tanımlamanın çok önemli bir yolu olduğunu unutmayın.

İyi bir projeyi tespit etmek için her zaman şunlara dikkat etmelisiniz:

1 0XhWPIqn6iJYND12B5zZmA

Amaç

İyi bir projenin sunduğu ilk şey bir amaçtır. Projeye dahil olmadan, “Proje neden yaratıldı?” veya “Neye yönelik çalışıyor?” gibi sorulara yanıt bulmalısınız.

Amaç, bir projenin gideceği yönü, hedefini ve oraya nasıl varmayı planladığını belirler. Amaç aynı zamanda insanların duygularına hitap etmeyi de hedeflemektedir ve bir dereceye kadar projenin inşa edebileceği topluluğun büyüklüğünü belirleyecektir.

İpucu: Her zaman bir projenin amacını belirlemeye çalışın. İnsanlarda yankı uyandırıyor mu? Eğer öyleyse, o zaman böyle bir projenin büyük bir topluluğu çekmesi muhtemeldir.

Topluluk

1 CfC7tmQRIvGyvnOWUpyb2g

NFT’ler, diğer birçok blok zinciri teknolojisi gibi, heyecana bağlıdır. Topluluk ne kadar büyükse, heyecan ve projeye olan talep de o kadar büyük olur. NFT koleksiyonları genellikle sınırlı olduğundan, büyük bir topluluk tarafından sınırlı sayıda ürün için yaratılan talep, elbette değeri artıracaktır.

Bu nedenle, yatırım yapmadan önce bir projeyi iyice araştırmak iyi bir seçenektir. Sosyal medya sayfalarına göz atın ve takiplerini ve büyüme oranlarını ölçün. Twitter ve Discord gibi platformlar, NFT projeleri söz konusu olduğunda en büyük sosyal ağlardır.

Sağladığı Fayda

Fayda, bir NFT’nin sahiplerine parasal değeri dışında sağladığı kullanım durumlarını ifade eder. Bir NFT’yi elinde bulunduran ve satmayan bir kişinin elde edebileceği avantajlar nelerdir? Sorulması gereken asıl soru budur.

Bazı projeler, NFT’leri özel üyelikler olarak sunar. Bu tip projelerde NFT sahibi olmak, etkinliklere erişimi, ünlülere erişimi vb. garanti edebilir. Hatta bazı diğer tür projeler, kullanıcılarının NFT’lerini para karşılığında lisanslamasına izin verir. Bir projeyi ayakta tutan, topluluğunu koruyan ve yeni yatırımcıları çeken şey, sağladığı özellikleridir.

Bu nedenle, yatırım yapmadan önce her zaman bir projenin ne tür faydalar sunduğunu öğrenin.

İnşa Ettiği Yapı

Son zamanlarda Artırılmış Gerçekliğe (AR) doğru yönelişle birlikte, ticari kuruluşlar, gerçeğe bakış açımızdaki bu değişimden yararlanmak için konumlanmakta. Bunu, Metaverse olarak bilinen altyapıyı inşa ederek yapıyorlar.

Bir projeyi değerlendirirken, gelecekteki trendlerden yararlanmak için nasıl konumlandırıldığını bilmek önemlidir. Hangi yapıları inşa ettiler? Bu yapıları sahiplerinin kullanımı için nasıl optimize ettiler? Bunun gibi soruları yanıtlamak, projenin geleceği düşündüğünü ve aktif olarak onlara yatırım yaptığını gösterir. Geleceğe yatırım yapmaya devam eden bir projede kötü sürprizlerin yaşanması pek olası değildir.

Kapanış

Oldukça spekülatif yapıları nedeniyle, bir NFT projesini ve ona yatırım yapmadan önce nasıl çalıştığını anlamak çok önemlidir. Yatırım kararı alınmadan önce projenin amacı, arkasındaki topluluğun büyüklüğü, sağladığı faydaları ve altyapısı gibi faktörler dikkate alınmalıdır.

Yazar: Sinancan Öztürk

2021’den beri 1 dolara ulaşamayan XRP yükseliş yaşayacak mı?

XRP tarafındaki gelişmeler potansiyel bir yükselişin sinyalini veriyor olabilir. ABD’li düzenleyici kurum SEC ile hukuksal mücadele veren Ripple’ın kripto para birimi XRP, son günlerde güçlü bir fiyat yapısı oluşturmuş durumda. 2021 yılından bu yana 1 doları görmeyen XRP, son günlerdeki düşüşe rağmen 0,5888 dolardan işlem görüyor. Cointelegraph’ın yaptığı bir habere göre, potansiyel bir yükseliş için ...

Bağlantıyı kopyala