Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Cardano’da Yeni Güncellemenin Tarihi Belli Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Input-Output’un Cardano geliştiricisi Tim Harrison, merkeziyetsiz zincirler arası uygulamaların geliştirilmesi için tasarlanan kritik blockchain güncellemesinin detaylarını açıkladı. Harrison, Cardano (ADA) ekosisteminde hazırlıkların devam ettiğini belirterek, şubat ayını işaret etti. Güncelleme ile zincirler arası projelerin oluşturulmasının kolaylaştırılması hedefleniyor. Yenilik ile Plutus akıllı sözleşme platformuna ortak dijital imza standartları için destek sunulacak.

cardanoda yeni guncellemenin tarihi belli oldu2

Cardano’da Yeni Güncelleme Şubat’ta Geliyor

Harrison’a göre şu andaki algoritmalar Bitcoin ve Ethereum gibi diğer blok zinciriyle olan farklılıkları nedeniyle çok fazla çaba, zaman ve para gerektiriyor. Bu durum ise hem büyük miktarda kaynak harcaması hem de güvenlik risklerini beraberinde getiriyor.

Tim Harrison, geliştiricilerin Kasım 2022’den bu yana süren testlerden olumlu sonuçlar aldığını açıkladı ve tarih verdi. Güncelleme, test ağlarında 11 Şubat’ta ana ağlarda ise 15 Şubat’ta gerçekleşecek. Akıllı sözleşme geliştiricileri için Plutus’ta daha çeşitli ve üst güzey güvenlik sağlayan imza tasarımları mevcut hale gelecek.

Cardano‘nun temel dijital imza algoritmasına Ed25519 ek olarak, ECDSA ve Schmitt imzalarını destekleyen yerleşik özellikler gelecek. Cardano’daki temel algoritma Monero ve XRP’de de kullanılıyor.

Yazar: Göker Bilgiç

DAVET: Yapay zeka ve blokzincir teknolojileri Web3 oyunlarında birleşiyor!

Web3 oyun sektörü gün geçtikçe daha geniş kitlere hitap ederken, son döneme damga vuran yapay zeka teknolojilerinden nasıl yararlanıyor? 2021’in boğa piyasasında yatırımcıları etrafında toplayan Web3 oyun sektörü, yukarı yönlü hareketini sürdüren ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gören Bitcoin’in ardından tekrar şaha kalkabilecek mi? BTCHaber olarak 12’incisini düzenlediğimiz Block Square etkinliği, ağırlayacağı konuklarla yukarıdaki ...

Bağlantıyı kopyala