Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Reddit Collectible Avatars nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Reddit kısa süre önce “Reddit Collectible Avatars” olarak adlandırılan yerel NFT platformunu başlattı. Reddit Collectible Avatars tam olarak nedir ve neden 11 milyon doların üzerinde işlem hacmine ulaştı?

Yaygın inanışın aksine, NFT’ler 2012 yılından bu yana varlığını sürdürüyor. NFT’lerin ilk örneği 2012 yılında Bitcoin 2.0 ile birlikte piyasaya sürülen Colored Coins.

2017 yılında ise Bitcoin’e kıyasla daha yetenekli olan Ethereum blockchain’inde Rare Pepe, CryptoPunks ve CryptoKitties gibi popüler NFT koleksiyonlarını piyasaya sürüldü.

Bununla birlikte NFT’lerin popülaritesi 2021 yılında patlama yaşadı ve piyasaya sürülen binlerce NFT koleksiyonu kripto para topluluğunda ve ana akımda benimsendi.

Reddit Collectible Avatars nedir?

Reddit dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden biri. 2005 yılında faaliyete geçen Reddit, subreddit olarak da adlandırılan çeşitli alt forumlardan oluştuğu için, bugünkü metaverse’ün ilkel versiyonu olarak adlandırılıyor.

Aylık 430 milyon aktif kullanıcıya ve 52 milyon günlük kullanıcıya sahip olan Reddit, NFT sektöründeki büyüme sonrasında 2021 yılında kendi NFT koleksiyonunu piyasaya süreceğini açıkladı. Sosyal ağ, Reddit’in resmi maskotu Snoos’tan esinlenen ve OpenSea’de bulunan bir koleksiyon ürünü olan CryptoSnoos NFT’lerini piyasaya sürdü.

Reddit böylelikle NFT’lerle tanışmış oldu. Cryptosnoos ile ayaklarını NFT denizine sokan Reddit bundan bir yıl sonra iddialı NFT platformu Reddit Limited Collectible Avatars’ı resmen duyurdu. Reddit bu hamlesiyle platformuna entegre olan dijital koleksiyonları tanıtmayı amaçlıyordu.

Kullanıcılar Reddit Collectible Avatars platformunda NFT’lerini alıp satabilir, özelleştirebilir ve Reddit’te profil resmi olarak kullanabilir. Reddit tüm bunların yanı sıra kullanıcılarına Polygon tabanlı NFT’leri Reddit’teki yerel, Ethereum uyumlu bir cüzdan olan Vaults’ta da saklama olanağı sundu.

Bu özel NFT’lerden oluşan koleksiyon Reddit topluluğundan, özellikle r/Comics ve r/AdobeIllustrator’dan bağımsız yaratıcılar tarafından tasarlandı ve şu anda 30’dan fazla koleksiyonun tamamı satıldı. Ancak daha da önemlisi, tüm Reddit kullanıcıları NFT olmadan da kişiselleştirilebilir Avatarlar yaratabiliyor.

Reddit NFT’leri nasıl satın alınır?

Sayfanın sağ üst kısmında profil fotoğrafımızın olduğu kısma tıklayarak açılan menüden “Style Avatar” bağlantısına tıklayın.

Reddit Collectible Avatars nasil alinir

Sonrasında ekranda profil fotoğrafı özelleştirmesi yapabileceğiniz bir ekran belirecek. Sayfanın sol orta kısmındaki “Shop” bağlantısına tıklayın ve “Collectible Avatar Shop” sekmesini bulun.

Bu aşamada kredi kartı veya debit kartlarınızla işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Reddit Collectible Avatars nasil alinir 2

Ne yazık ki, Reddit’in mağazasındaki tüm Reddit NFT’leri bu yazının yazıldığı sırada tükenmişti.Fakat Reddit’in Reddit Collectible Avatars NFT’lerini ikincil piyasalar üzerinden satın alabilirsiniz.

Özellikle en çok tercih edilen NFT pazar yeri OpenSea aracılığıyla Reddit Collectible Avatars NFT’lerini satın almak mümkün. Ancak bunun için öncelikle gözetimsiz bir kripto para cüzdanı oluşturmanız gerekiyor.

Reddit Collectible Avatars opensea

Reddit Collectible Avatars geleceği ve yorumları

Reddit NFT’lerinin popülaritesinin ne zamana kadar daha artmaya devam edeceğini öngörmek zor. Ancak bu NFT koleksiyonunun kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken bazı benzersiz özellikleri var.

Reddit platformunun popülaritesinin ve kullanıcı sayısının zaman içerisinde Reddit Collectible Avatars NFT’lerinin değerini olumlu bir şekilde etkileyeceği söylenebilir. Ne olursa olsun, 430 milyondan fazla aktif aylık kullanıcısı olan bir platform, ana akımda NFT’lerin benimsenmesi için bir trend başlatabilir. Sadece Reddit’in aylık aktif kullanıcılarının dörtte biri Reddit Collectible Avatars NFT’lerini kullansa bile bu Reddit Collectible Avatars şimdiye kadarki en başarılı NFT projelerinden biri yapabilir.

Ancak şu an için Reddit Collectible Avatars NFT’leri, Reddit ekosistemi içerisinde veya dışarısında pek bir avantaj sağlamıyor. İlk olarak Reddit Collectible Avatars NFT’lerinin sağladığı avantajlarla ana akımdaki kullanıcılara hitap etmesi gerekiyor. Sizce Reddit NFT’lerinin değerinin katlanarak artmasına neden olabilecek kullanım durumları, potansiyel faydalar veya özel senaryolar var mı?

Yazar: Tuncay Aydıner

Bitcoin’in (BTC) yükselişinin arka planında neler var?

Bugünkü canlı yayında Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa konuğumuzdu. Karababa, Bitcoin’in (BTC) yükselişini hangi metrikler üzerinden okunması gerektiğini değerlendirdi. Bitcoin adım adım ATH seviyesine doğru Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi 69.000 dolardan sadece yüzde 16,42 uzaklıkta olduğunu belirten Karababa, Bitcoin dominansının yüzde 54, korku ve açgözlülük endeksinin ise 82 olduğunu aktardı. Karababa ayrıca, ...

Bağlantıyı kopyala