Bitcoin (BTC) $ 62,249.68 0.08%
Ethereum (ETH) $ 2,430.47 0.74%
BNB (BNB) $ 563.70 0.42%
Solana (SOL) $ 144.43 0.88%
XRP (XRP) $ 0.532305 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.350468 0.54%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109869 0.74%
Al veya Sat Paribu

Pantos, Multichain Token Sisteminin Beta Sürümünü Başlattı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Bitpanda’nın arkasındaki ekip tarafından tasarlanan Pantos, bugün çok zincirli protokolünün halka açık beta lansmanını duyurdu. Geliştiriciler ve kullanıcılar, token göndermek ve yakında birkaç tıklamayla çok zincirli tokenları kolayca oluşturmak ve dağıtmak için genel beta sürümünü kullanabilecek. 

Pantos, güvenli ve sorunsuz Web3 birlikte çalışabilirliğini mümkün kılarak kitlelere gerçekten çok zincirli bir token sistemi getirmek için PANDAS (Pantos Dijital Varlık Standardı) adlı yeni bir Çoklu Zincir Token Standardı sunuyor. 

Pantos şu anda test ağında yedi zinciri desteklemektedir: Ethereum, Polygon, Avalanche, BNB, Cronos, Celo ve Fantom; ve sürekli olarak daha fazla EVM ve EVM olmayan zinciri entegre etmeyi planlıyor.

Günümüzün Web3 uygulamalarının ve köprülerinin çoğu, Web3 işlevlerini kitlelere ulaştırmak için gereken güvenlik ve sorunsuz kullanıcı deneyiminde eksik kalabiliyor. Pantos, geliştiricilerin çok zincirli varlıkları kolayca oluşturmasını sağlamak için güvenilir bir altyapı ve doğru araçlar sunarak bunu iyileştirmeyi amaçlıyor. 

Pantos, 2018 yılında Bitpanda tarafından Avusturya ve daha sonra Almanya ile iş birliği ile başladı. Özellikle Pantos, içinde gerçek anlamda merkeziyetsiz çok zincirli token transferleri ve blok zinciri birlikte çalışabilirliği için açık bir standart oluşturmak üzere bir şirket içi araştırma projesi olarak başladı. 

Herkese açık beta, kehanetler, röleler, akıllı sözleşmeler ve blok zinciri verimliliği alanlarında yıllarca süren araştırmaların ardından ortaya çıkıyor. Pantos, üniversitelerdeki araştırmacılarıyla birlikte, Christian Doppler Laboratuvarı Nesnelerin İnterneti için Blockchain Teknolojileri’nin bir parçası olarak dünyanın en büyük blockchain araştırma laboratuvarlarından birini yönetiyor. Bunun yanında proje için Avusturya hükümetinden fon sağlamayı başardı.

Pantos ve Bitpanda’nın CEO’su ve Kurucu Ortağı Eric Demuth, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklamalarda bulundu:

Avrupa’nın en saygın üniversitelerinden bazılarıyla işbirliği içinde yıllarca süren araştırmaların ardından halka açık beta sürümünü sunmaktan heyecan duyuyoruz. Multichain teknolojisinin Web3 için bir katalizör olacağına ve yaygın kripto kabulünü teşvik edeceğine inanıyoruz. Pantos, kullanıcılara çok zincirli bir Web3’e erişmenin en basit yolunu sunuyor.

Bitpanda’nın iş uzmanlığı, Pantos’a bir araştırma projesinden son kullanıcılar ve geliştiriciler için basit ve erişilebilir bir şekilde sunulan tamamen işlevsel bir ürüne geçişte yardımcı olur. Bitpanda ayrıca Pantos’un çok zincirli token sistemini ilk benimseyenlerden biri olacak. Ayrıca Pantos, blok zinciri birlikte çalışabilirlik çözümleri konusunda Pantos ile birlikte çalışan önde gelen Avusturya bankası Raiffeisen Bank International (RBI) ile bir ortaklık kurdu. Pantos’un yerel tokenı PAN şu anda Bitpanda ve N26’da alım satım için kullanılabilir.

Pantos’taki araştırmacılar, kullanıcıların her türlü kripto varlığı tamamen merkeziyetsiz ve güvene dayalı olmayan bir şekilde farklı blok zinciri protokolleri arasında serbestçe aktarmalarına olanak tanıyan bir teknoloji geliştiriyor. Yeni PANDAS-20 standardını kullanan geliştiriciler, varlıkları bakım çalışması olmadan çeşitli blok zincirlerinde konuşlandırabilecekler. Kodlama becerilerine sahip olmayan ilgili kullanıcılar veya dijital içerik oluşturucular, kendi çoklu zincir kolaylıkla dağıtabilecekler.

Sonunda kendi gas token’ı olan PAN ile tamamen merkeziyetsiz bir açık kaynak protokolü olmayı hedeflese de, Pantos’un halka açık beta sürümü, sorunsuz bir başlatma sağlamak için güvenilir bir doğrulama mekanizmasıyla birlikte geliyor. Bu şekilde ekip, ağın kademeli olarak tamamen merkeziyetsiz bir sisteme dönüşmeden önce ilk aşamalarında saldırıya uğramamasını sağlayacak.

Yazar: Sena Karakılıç

Solana ağında hüzün: Yanlışlıkla projenin coin’lerini yaktı!

Memecoin çıkarmak için yatırımcılardan 10 milyon dolar değerinde Solana (SOL) toplayan bir kişi, lansman sırasında yanlışlıkla projenin tüm coin’lerini yaktı. Bozo Collective isimli bir X kullanıcısı, Solana ağında memecoin çıkaracağını söyleyerek 10 milyon doların üzerinde SOL topladı. Yatırımcılar Bozo Collective’nin ismine ve yaptıklarına güvenerek göz kırpmadan para gönderdi. Bozo’ya para gönderenler arasında Türk yatırımcıların yoğun ...

Bağlantıyı kopyala