Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

California Düzenleyicisi, Kripto Dolandırıcılığına Karşı Harekete Geçti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para sektörü hızlı bir şekilde gelişme kaydederken her alanda olduğun gibi bu alanda da dolandırıcılık olayları ile karşılaşılıyor. Birçok düzenleyici dolandırıcılık konusunun önüne geçmek için çalışmalar yapmaya başladı. Bu kez böyle bir adım atan isim California Mali Koruma ve Yenilik Departmanı oldu.

California Düzenleyicisi, Kripto Dolandırıcılığına Karşı Hamle Yaptı

California Mali Koruma ve Yenilik Departmanı, yatırımcıların olası sektör tehditlerini tespit etmelerine yardımcı olmak için yeni bir kripto dolandırıcılığı takipçisi başlattı. DFPI adı verilen izleyici sistemi yatırımcı şikayetlerini de bir arada toplamış oluyor.

california duzenleyicisi kripto dolandiriciligina karsi harekete gectissdcd

Listelenen şikayetler, mağdurların hileli veya aldatıcı bir operasyonun parçası olduğunu belirledikleri işlemlerde ortaya çıkan kayıpların açıklamalarını temsil edıyor. Ancak DFPI, listelenen dolandırıcılıkların hiçbirini doğrulamadığını belirtmekle birlikte, her yıl binlerce tüketici ve yatırımcı şikayeti aldığını kaydetti.

DFPI Sorumlusu Clothilde Hewlett, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Dolandırıcılar, en savunmasız Kaliforniyalılardan yararlanmak için halkın kripto varlıklara olan ilgisini kullanarak gölgede kalıyor. Yeni Kripto Dolandırıcılığı Takibi aracılığıyla, titiz uygulama çabalarıyla birleşen DFPI, bu acımasız yırtıcılara ışık tutmaya ve tüketicileri ve yatırımcıları korumaya kararlı.

Yazar: Sena Karakılıç

SEC, Terraform ve Do Kwon’u Dolandırıcılıkla Suçladı

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yaşanan Terra Blockchain çöküşü kripto sektöründe pek çok şirketin zarar görmesine neden oldu. Terra’nın çöküşü sonrasında kripto endüstrisi yaralarını henüz yeni yeni sarmaya başlarken, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terra Blockchain’in arkasında şirket olan Terraform ve kurucusu Do Kwon için soruşturma başlattı. SEC Cephesinden Terraform ve Do Kwon’a Suçlama Amerika ...

Bağlantıyı kopyala