Bitcoin (BTC) $ 62,247.68 0.09%
Ethereum (ETH) $ 2,431.16 0.39%
BNB (BNB) $ 563.70 0.13%
Solana (SOL) $ 144.62 0.44%
XRP (XRP) $ 0.531464 0.14%
Cardano (ADA) $ 0.35035 1.15%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109667 0.04%
Al veya Sat Paribu

SEC: Do Kwon, 10 Bin Bitcoin’i Bankaya Aktardı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Terraforms Labs‘e açtığı davada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. SEC, Terraforms ve Kwon’a menkul kıymet dolandırıcılığı suçlamasıyla dava açmıştı.

Do Kwon, 10 Bin Bitcoin’i Bankada Dönüştürdü

ABD’li düzenleyici kurum, son dönemlerde stablecoin ve staking şirketlerine yönelik adımlarını hızlandırdı. SEC, Singapur merkezli şirketin ve Kwon’un kayıt dışı menkul kıymet satışı ile milyarlarca dolar kazandığını belirtti. Bloomberg’de yer alan habere göre Do Kwon ve Terraform Labs, 10 binden fazla Bitcoin’i bir İsviçre bankası üzerinden nakde çevirdi. SEC’in dava dosyasında yer alan detaylarda, oluşan kayıpların en az 40 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

sec do kwon 10 bin bitcoini bankaya aktardi2

SEC’e göre Terraform ve Kwon, 10 bin Bitcoin’i soğuk bir cüzdana aktardı. Daha sonra bu varlıklar ismi verilmeyen bir İsviçre bankasında nakde dönüştürüldü. Bankadan 100 milyon doların üzerinde itibari para çekildi. Ayrıca kuruluş, Terraform Labs’ın Mirror Protocol ile menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini savunuyor.

SEC’in stablecoin’lere yönelik tavrını sertleştirmesi Paxos ile başladı. BUSD’in ihraççısı Paxos’a hafta başında bir uyarı gönderildi. New York’tan da Paxos’a BUSD ihracını durdurması talimatı gelmişti. Paxos’ta yaşanan gelişmelerin ardından gelen Terra davasının stablecoin’lere yönelik bir yol haritası olabileceği ifade edilmişti.

Yazar: Göker Bilgiç

Blockchain İzleme Girişimi Metrika, 14 Milyon Dolar Topladı

Blockchain izleme girişimi Metrika, platformunun kapasitesini ve müşteri tabanını genişletmek istiyor. Bu hedeften yola çıkan ABD merkezli girişim Metrika, Seri A fonlama turunda 14 milyon dolar topladı. Seri A fonlama turu, Coinbase Ventures, Samsung NEXT, Nyca Partners ve SCB 10X’in katılımıyla Neotribe Ventures tarafından yönetildi. CEO Nikos Andrikogiannopoulos ilk olarak anlaşmanın bir parçası olarak Neotribe Ventures’tan ...

Bağlantıyı kopyala