Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Yapay Zekalar Kripto Para Fiyat Tahmini Yapabilir Mi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Elif Tümen’in sunumuyla bu hafta; şu çok konuşulan konuları yapay zeka, algoritmalar ve gelecek tahminlerini ele alalım dedik. Ayrıca yapay zekalara fiyat tahminleri yaptırabileceğinizi biliyor muydunuz? Biz de merak ettik ve sizin için test ettik.

Bildiğiniz gibi son dönemin en çok konuşulan konuları yapay zeka, algoritmalar ve gelecek tahminleri… Biz de bu hafta bunları ele alalım istedik.

Tahmin demişken, artık yapay zekaya fiyat tahminleri yaptırabileceğinizi biliyor muydunuz?

Ya da özel bülteni yapay zekaya yazdırabileceğinizi?

İşte bu hafta bunu denedik, gelin bakalım ortaya nasıl bir şey çıktı? Son dönemde iyice popülerleşen yapay zeka uygulamaları sayesinde pek çok işi bilgisayar ve robotlara yaptırabiliyorsunuz. Bunların içinde kripto paralara dair fiyat tahminleri veya yorumlar da var. Mesela en popülerlerinden biri PricePredictions isimli bir algoritma. Bu uygulama geçmiş veriler ile anlık verileri bir araya getiriyor.

Bir takım özel işlemlerin ardından saatlik, günlük, haftalık, aylık, hatta 1, 3, 5 yıllık fiyat tahminleri yapıyor. Yetmedi, grafikler de sunuyor. Elbette yatırım yapıp yapmamak sizin seçiminizde ama en azından işin çoğunu yapay zeka yapıyor ve size sadece karar vermek kalıyor.

Bir diğer yapay zeka, kripto dünyasının belki de en popüler fiyat sitesi olan coinmarketcap’e ait.

Aynı şekilde coincodex ve daha birçok sitenin kendi algoritmaları mevcut. Verileri tarayan yapay zeka al veya sat şeklinde önerilerde bulunabiliyor. Oldukça heyecan verici değil mi?

Değil! Daha heyecanlısı Chatgpt’de gizli. Piyasaya yeni giren ve neler olup bittiğini anlamaya çalışan biriyseniz, son dönemin en popüler uygulaması chatgpt’yi kullanarak temel düzeyde bir Bitcoin bilgisi edinebilirsiniz.

Yazar: Sena Karakılıç

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (1-8 Mayıs)

Kripto para dünyasında birçok önemli gelişme yaşanmaya devam ediyor. Bizde bu hafta kripto para sektöründe yaşanan önemli gelişmeleri sizler için derledik. Ronin Saldırısı ve Kuzey Kore Bağlantısı Giderek Güçleniyor Kısa bir süre önce sizlerle Axie Infinity’nin Ethereum yan zinciri Ronin’in saldırıya uğradığını ve saldırıların arkasında Kuzey Kore şüphelerinin giderek arttığını belirtmiştik. Son olarak ABD Hazinesi, Ronin ...

Bağlantıyı kopyala