Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

MetaMask’e Cosmos (ATOM) Ağı Nasıl Eklenir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Cosmos, MetaMask tarafından desteklenmiyor. Çünkü Cosmos, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) destekli bir blockchain değil.

MetaMask sadece Ethereum’un programlandığı Solidity yazılım dilini destekliyor.

Ancak endişelenmenize gerek yok. MetaMask’e alternatif web3 cüzdanlarından Keplr’ı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Keplr uygulamasını cihazınıza indirmek ve yeni bir cüzdan oluşturmak.

Alternatif olarak, ATOM ve Cosmos SDK tarafından desteklenen diğer coin’leri saklamak için Cosmos uygulaması yükleyerek Ledger donanım cüzdanızı da kullanabilirsiniz. Ledger Nano S, Ledger Nano X ve Trezor Model T Cosmos’u desteklemektedir.

En popüler Cosmos (ATOM) cüzdanı Keplr, tıpkı MetaMask gibi kullanıcıların varlık yönetimi, stake hizmetleri, merkezsiz uygulamalar (dApps) gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.

Cosmos (ATOM) MetaMask’e Nasıl Eklenir?

Cosmos (ATOM), EVM destekli bir blockchain ağı olmadığı için MetaMask’e eklenemez. Cosmos (ATOM) ağındaki varlıklarınızı saklamak için bir cüzdan arıyorsanız Keplr gibi yazılım cüzdanlarını veya Ledger gibi donanım cüzdanlarını tercih edebilirsiniz.

Keplr, Cosmos ağı için en popüler MetaMask alternatifi cüzdanlardan bir tanesi. Keplr, Cosmos’u, Osmosis’i, Kava’yı ve diğer blockchain ağlarını destekliyor. Tıpkı MetaMask gibi birkaç tıklamayla Keplr cüzdanınızı kurabilirsiniz. Keplr cüzdanınızı kurmak için buradaki bağlantıya tıklayarak sizin için hazırladığımız kapsamlı rehbere göz atabilirsiniz.

MetaMask Cosmos Ağını Destekleyecek mi?

Gelecekte MetaMask’ın Cosmos ağını desteklemesi mümkün. Ancak şu an için şirketin bu yönde çalışma yürüttüğüne dair bir işaret yok. Bunun nedeni Etherum’un “Solidity” programlama dilinin Cosmos’un “Go” programlama dili ile uyumlu olmaması ve iki ağı birbirine bağlamak için çok fazla geliştirme yapılması gerekiyor.

Kelpr Güvenli mi?

Kelpr, kullanıcı güvenliğine önem veren açık kaynak kodlu bir Cosmos cüzdanı. Gözetimsiz bir kripto para cüzdanı olduğundan fonların kontrolü ve güvenliğini sağlama sorumluluğu kullanıcıya aittir. Keplr ayrıca 2FA gibi gelişmiş güvenlik özelliklerine de sahip.

‍Son Düşünceler

EVM uyumlu bir blockchain olmadığı için MetaMask’e Cosmos’u eklemek şu an için mümkün değil. Bununla birlikte, Cosmos SDK’yı destekleyen Kelpr ve Ledger donanım cüzdanları gibi alternatif cüzdanlar kullanılabilir.

Bu yazımızda MetaMask’e Cosmos ağının neden eklenemeyeceğini ve alternatif çözüm yollarını anlattık. Yorumlar kısmında bizimle görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yazar: Tuncay Aydıner

Piyasalar Güne Nasıl Başladı? 30 Mayıs 2022

Hafta içi her gün 09:40 – 09:55 saatleri arasında emir toplama işlemlerinin gerçekleştirildiği BIST100‘de fiyat belirleme saati ise 09:55. 30 Mayıs 2022 sabah saatleri itibariyle BIST100, 2.446’dan açıldı.  Dolar/TL, haberin yazımı itibariyle 16,31 seviyesinde seyrederken, Euro/TL paritesi 17,57 seviyesinde.  Sabah saatleri itibariyle ons altın 1.862 TL’den işlem görüyor. Son olarak kripto para piyasasına bakalım. Binance verilerine göre, Bitcoin 30.720 dolardan işlem görüyor. BTC/TRY paritesi ise ...

Bağlantıyı kopyala