Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Fed, Bankaları Kripto Riskleri Konusunda Uyardı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kullanıcılar arasında kripto benimsenmeleri arttıkça, şirketin de kriptoya olan ilgileri artıyor. Bu noktada Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen düzenleyici kurumları, şirketleri kripto konusunda uyarmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası (Fed), bankaları kripto ile ilgili likidite riskleri konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Düzenleyici Kurumlardan Bankaları Kripto Uyarısı

ABD’nin üst düzey bankacılık düzenleyicileri, bankalara kripto para birimleriyle ilgili müşterilerin herhangi bir likidite sorununa karşı dikkatli olmaları hususunda yeni bir uyarıda bulundu. Düzenleyiciler tarafından yapılan uyarıda, bazı mevduatların değişken olabileceği konusunda uyarılar yapıldı.

fed bankalari kripto riskleri konusunda uyardi 2

Düzenleyici kurumlar tarafından yapılan ortak açıklamada, ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Mevduat Sigorta Şirketi ve Para Birimi Denetleme Ofisi gibi ABD’nin üst seviye düzenleyici kurumları yer aldı. Kurumlar, bankaların kripto varlıkları konusunda kuruluşlar tarafından yatırılan fonları izlemek için sağlam araçlara sahip olmaları gerektiği belirtildi.

Düzenleyici kurumlar ayrıca, kripto tüketicilerinin yararına bankalara yatırılan mevduatların yanı sıra stablecoin rezervlerinin hızlı çıkışlara neden olabileceğini de dile getirdi. Kurumlar, yeni uyarının kripto sektöründe volatilite risklerini vurgulayan “son olaylar” sonrasında yapıldığını belirtti. Açıklamanın, yeni gereklilikler içermediğini ve bankaların belirli sektörlere hizmet vermesinin yasaklanmadığı da ifade edildi.

Yazar: Burak Köse

Binance Destekli Marsbit de CoinDesk’e Talip

Genesis’in iflas başvurusunun Digital Currency Group’un (DCG) diğer şirketleri üzerinde etkisi merak ediliyor. DGC’nin bilançosunu güçlendirmek ve likidite sorunları çözmek için bazı kararlar alabileceği belirtiliyor. Bu kararlar arasında kripto medya kuruluşu CoinDesk‘in satışının olduğu iddia ediliyor. Medya kuruluşu CoinDesk’in satılacağı yönündeki iddiaların ardından talipleri artmaya başladı. Cardano‘nun sahibi Charles Hoskinson, medya kuruluşu ile ilgilendiğini açıklamıştı. ...

Bağlantıyı kopyala