Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

JPMorgan CEO’su Dimon: Enflasyonun kontrolünü kaybettik

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, ABD’de faiz oranının yüzde 6’ya ulaşabileceğini öngördüğünü söyledi. CNBC’ye açıklamalarda bulunan Dimon, “Powell’a saygım var, ancak gerçek şu ki enflasyonun kontrolünü biraz kaybettik” dedi. Enflasyonu değerlendiren Dimon, aylık fiyat artış hızındaki düşüşün memnuniyet verici olduğunu söyledi. Dimon’a göre enflasyonun sürekli bir düşüş eğiliminde olduğundan emin olmak için daha fazla kanıt gerekli.

Dimon: Enflasyon Hedefi Zaman Alacak

Dimon, merkez bankasının yüzde 2′lik enflasyon hedefine ulaşmasının biraz zaman alacağını vurguladı ve faizlerin muhtemelen daha uzun süre yüksek kalması gerektiğini ifade etti. ABD ekonomisinin iyi gittiğini ifade eden Dimon, tüketicilerin parası olduğunu söyledi. Dimon, güçlü istihdam piyasasına da vurgu yaptı. Dimon, ekim ayında yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin dokuz ay içinde durgunluğa gireceğini açıklamıştı.

jpmorgan ceosu dimon fed enflasyonun kontrolunu biraz kaybetti3

Fed tutanaklarında yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşılana kadar para politikasının kısıtlayıcı olması gerektiği belirtildi. Ekonomik görünüme ilişkin risklerin aşağı yönlü olduğu ifade edildi. Fed tutanaklarındaki sıkı politika vurgusu faizlerin öngörülenden daha uzun süre yüksek kalacağı endişelerini kuvvetlendirdi. Fed yetkilileri, faiz artış hızının 25 baz puana indirilmesinin ise doğru bir adım olduğunu değerlendirdi.

Yazar: Göker Bilgiç

Amber Group’tan İşten Çıkarma Hamlesi

Kripto endüstrisinde yaşanan olaylar kripto para odaklı şirketleri de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Birçok şirket kripto para piyasasının mevcut durumuna karşı koyamayıp çalışanlarını işten çıkarmaya başladı. Son olarak bünyesindeki çalışanlarını işten çıkaran şirket Amber Group oldu. Amber Group, Piyasa Koşulları Nedeniyle Çalışanlarını İşten Çıkardı Singapur merkezli dijital varlık şirketi Amber Group, geçtiğimiz günlerde düşüş eğilimindeki kripto para piyasası ...

Bağlantıyı kopyala