Bitcoin (BTC) $ 62,241.68 1.80%
Ethereum (ETH) $ 2,425.65 2.10%
BNB (BNB) $ 560.83 2.35%
Solana (SOL) $ 144.35 4.27%
XRP (XRP) $ 0.534288 2.51%
Cardano (ADA) $ 0.353774 1.82%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10922 1.60%
Al veya Sat Paribu

Daedalus Wallet Nedir, Nasıl Kullanılır?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Daedalus cüzdanı, Cardano Vakfı tarafından Eylül 2015’te piyasaya sürüldü.

Cardano ağının MetaMask‘e eklenememesinden dolayı kullanıcıların en çok tercih ettiği alternatifler arasında yer alan Daedalus Wallet, özel anahtarlarınızı güvenli bir şekilde saklamaya odaklanmıştır.

Bu yazımızda Daedalus Wallet nedir, nasıl kurulur konularına yer vereceğiz.

Daedalus Wallet’ın Avantajları ve Dezavantajları

Bu bölümde, Daedalus cüzdanının avantajları ve dezavantajlarına yer vereceğiz. Daedalus Wallet’ı kullanmaya başlamadan önce artılarına ve eksilerine bakarak sizin için uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Avantajları:

  • Hiyerarşik Deterministik (HD): Sizin tarafınızdan kontrol edilen tek bir Seed yedekleme seçeneği sunar
  • Şifreli Anahtarlar ve Şifre: Bu özellik, cüzdanı kötü amaçlı yazılım güvenlik tehditlerine karşı güvende tutar
  • Tam Node İstemcisi: Tam node istemcileri doğrudan ağa katılırlar. Mobil bir işletim sistemi üzerinde çalışmazlar. Buradaki Cardano protokolünü çalıştırıyor

Dezavantajları:

  • Mobil Sürüm Yok: Android ve iOS için planlanan bir sürüm var
  • İki Faktörlü Kimlik Doğrulama: Yok

Daedalus Cüzdan Kılavuzu: Nasıl Kurulur ve Kullanılır

Yazımızın bu bölümünde, Daedalus Wallet’ın nasıl kurulduğunu ve kullanıldığını anlatacağız.

Daedalus Wallet İndirme

1-) Daedalus Wallet Windows, MacOS ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilir. Biz bu yazımızda Windows üzerinden ilerleyeceğiz.

2-) Daedalus Wallet’ın resmi internet sitesinden Windows için uygun sürümü indiriyoruz. “daedalus-win64-1.0.3769.0-installer” olarak adlandırılan bu dosyayı çift tıklayarak çalıştırmanız ve hangi dizine yükleneceğini seçmeniz gerekiyor.

3-) Ardından sayfanın sağ alt kısmında yer alan “Install” butonuna tıklayabilirsiniz.

daedelus wallet 2

4-) Kurulum tamamlandığında, Daedalus cüzdanınızı başlatmak için masaüstündeki simgesine tıklayın. Hemen senkronize etmeye başlayacaktır.

daedelus wallet 3

5-) Artık cüzdan oluşturma adımına geçebiliriz. Dilinizi, numara formatınızı, tarih ve saat biçiminizi seçin ve Continue’ya tıklayın.

daedelus

6-) Hizmet şartlarını kabul ediyorsanız Devam’a tıklayabilirsiniz. Kabul ettiğinizi belirtmek için açılır pencerenin altındaki kutuyu işaretleyin.

daedelus wallet 5

7-) Yeni bir cüzdan oluşturmak için “Create” halihazırda var olan cüzdanınızı içe aktarmak için “Import” seçeneğine tıklayın.

😎 Biz bu yazımızda yeni bir cüzdan oluşturacağız. “Create” seçeneğine tıkladığınızda cüzdan adınızı ve harcama şifrenizi belirlemenizi isteyecek. Harcama şifresini cüzdanınızda yaptığınız her bir işlemi doğrulamak için kullanacaksınız. İlgili kısımları doldurduktan sonra “Create Shelley wallet” butonuna tıklayın.

9-) Bir sonraki adımda 24 kelimelik Daedalus cüzdan kurtarma kelimelerinizi güvenli bir yere not almanız istenecek. Kurtarma kelimeleri ÇOK ÖNEMLİDİR ve kimseyle paylaşmamanız gerekiyor. Kurtarma cümlenizi bilgisayarınıza kaydetmeyin ve fotoğrafını çekmeyin. 24 kelimelik Daedalus cüzdan kurtarma kelimelerinizi kaybederseniz, cüzdanınızı ve içerisindeki fonları kaybedersiniz. Kurtarma ifadesi değiştirilemez ve sıfırlanamaz.

deadelus 6

10-) Son olarak kurtarma kelimelerinizi doğrulamanız istenecek. Kurtarma kelimelerinizi bir önceki adımda verilen sırayla yazıp cüzdan kurulumunuzu tamamlayabilirsiniz.

İşte hepsi bu kadar!

Kullanıcı Arayüzü

Başladıktan sonra, Daedalus sizi basit ve kullanıcı odaklı bir arayüzle karşılar. Ana menü sayfasında, üst solda tıklanabilir simgeler ile cüzdanınızın bakiyesi görüntülenmektedir. Ek bir cüzdan oluşturmak için “Create New Wallet” seçeneğini kullanın ve talimatları izleyin. “Yeni adres oluşturma konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. “Create New Wallet” butonuna tıklayarak dilediğiniz kadar cüzdan adresi oluşturabilirsiniz.

daedalus wallet kurulumu

Tüm cüzdanlarınız “Summary” seçeneği altında görüntülenir. “Transactions” sekmesi altında da şimdiye kadar gerçekleştirdiğiniz tüm işlemleri görüntüleyebilirsiniz.

Yazar: Tuncay Aydıner

Güney Kore NFT’lere Vergi Getirmeyi Planlıyor

Kripto para ve Blockchain küresel olarak tartışılmaya devam ediliyor. Son olarak Güney Kore, NFT varlık üzerine bazı düzenlemler ile gündeme geldi. Güney Kore Mali Otoritesi kısa bir süre önce, vergiye tabi olmayan NFT’leri vergilendirilebilir varlıklar olarak ilan etti. Salı günü, Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), NFT’leri vergilendirmeye başlayacağını duyurdu. Güney Kore NFT ve Kriptoları Vergilendiriyor ...

Bağlantıyı kopyala