Bitcoin (BTC) $ 62,039.62 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,420.44 0.01%
BNB (BNB) $ 561.62 0.03%
Solana (SOL) $ 143.62 0.29%
XRP (XRP) $ 0.529964 0.31%
Cardano (ADA) $ 0.348322 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108903 0.35%
Al veya Sat Paribu

Yellen’dan ‘Güçlü Düzenleyici Çerçeve’ Çağrısı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para sektörü, ülkelerin düzenleme çalışmalarını yakından takip ediyor. ABD ve Avrupa ülkeleri öncülüğünde devam eden kripto para düzenleme çalışmaları, endüstrinin geleceğini de şekillendirecek. Özellikle ABD’li piyasa düzenleyicileri, kripto şirketlerine üzerindeki baskısını artırıyor. Son dönemlerde SEC, stablecoin ve staking işlemleri yapan şirketleri radarına aldı. ABD’de gelişmeler piyasada tedirginlik yarattı. Hazine Bakanı Yellen ise kripto paraların tamamen yasaklanmayacağı yönünde görüş bildirdi.

Yellen: ABD, Tamamen Yasaklamak İçin Baskı Yapıyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto faaliyetleri için ‘güçlü düzenleyici çerçeve’ çağrısında bulundu. Yellen, ABD’nin kripto faaliyetlerinin tamamen yasaklanması için baskı yapmadığını söyledi. G20 toplantısının oturum arasında Reuters’a açıklamalarda bulunan Yellen, kripto para birimleri için güçlü düzenleyici çerçevenin önemini vurguladı.

yellendan guclu duzenleyici cerceve cagrisi1

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, kripto paraların yasaklanmasının bir seçenek olabileceğini söylemişti. Georgieva, CBDC’leri stablecoin’lerden ve kripto paralardan ayırmanın gerekli olduğuna da dikkat çekti. IMF, 23 Şubat’ta kripto varlıklar ile ilgili bir eylem planı yayınlamıştı. Kuruluş, kripto para birimleri için yasal ödeme statüsünün kaldırılması için çağrı yapmıştı.

Yazar: Göker Bilgiç

Paribu’nun Blockchain’i Paribu Net Neler Yapacak?

Paribu, ocak ayının ortalarında gerçekleştirdiği bir toplantıda blockchain ağı Paribu Net’in duyurusunu yapmıştı. Aradan geçen yaklaşık 1 aylık sürenin ardından Paribu Net web sitesi açıldı. Biz de bu yazımızda Paribu Net nedir, özellikleri nelerdir gibi sorulara yanıt vereceğiz. Ayrıca Paribu Coin hakkında merak edilen bilgileri de paylaşmış olacağız. Paribu Net Nedir? Yarının Blokzincir Ekosistemi olarak ...

Bağlantıyı kopyala