Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

MetaMask’e Canto Ağı Nasıl Eklenir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 4 dk

Paylaş:

Bu yazımızda MetaMask’e nasıl Canto ağını ekleyebileceğinizi adım adım görsellerle anlatacağız. Ayrıca, token’lerinizi en ucuz şekilde nasıl Ethereum’dan Canto’ya nasıl köprüleyebileceğinizi de göstereceğiz.

MetaMask’e Canto Ağı Nasıl Eklenir?

MetaMask’e Canto ağını eklemek için aşağıdaki 3 adımı takip edebilirsiniz.

  1. Canto DEX sitesini ziyaret edin.
  2. “Connect Wallet” butonuna tıklayarak MetaMask cüzdanınızı Canto DEX’e bağlayın.
  3. Yönergeleri takip edin, Canto ağı MetaMask’inize otomatik olarak eklenecektir.
metamask canto ekleme

MetaMask’e Canto Ağını Manuel Olarak Eklemek

MetaMask uygulamasının cihazınızda kurulu olduğunu varsayalım. Eğer kurulu değilse buradaki bağlantıya tıklayarak MetaMask cüzdanınızı nasıl oluşturacağınızı dair hazırladığımız kapsamlı rehbere göz atabilirsiniz.

MetaMask’e Canto ağını eklemek için aşağıdaki 4 basit adımı takip edebilirsiniz.

Adım 1: “Networks” Menüsünü Açın

MetaMask hesabınıza giriş yapın ve cüzdan arayüzünüzün sağ üst köşesinde yer alan Networks butonuna tıklayın. Ağınızı daha önce değiştirmediyseniz, varsayılan ağ olarak bu kısımda ‘Ethereum Mainnet’ yazması gerekiyor.

content add avalanche network metamask 1
Metamask’e Canto ağı ekleme

Adım 2: “Add Network” butonuna tıklayın

Sayfanın en alt kısmında yer alan “Add Network” butonuna tıklayın.

Adım 3: Canto Ağ Ayarlarını Manuel Olarak Doldurun

Yukarıdaki görselde yer alan Add Network butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi yeni bir pencere açılacak.

metamask rpc bilgileri

Bu kısımda gereken bilgileri ilgili alanlara yazın:

  • Network Name: Canto
  • Network URL: https://canto.evm.chandrastation.com
  • Chain ID: 7700
  • Currency Symbol: CANTO
  • Block Explorer URL: https://www.nothing.com

Dikkat: MetaMask’inize Canto ağını eklemek için bilgileri manuel bir şekilde girmek yerine bu bilgileri kopyalayıp doğrudan ilgili alanlara yapıştırabilirsiniz. Bu hem işlemleri hızlandırır, yazım hatası ve diğer hata olasılıklarını azaltır.

Adım 4: “Save” Butonuna Tıklayın

Alanları uygun şekilde doldurduktan sonra, ekranınızın altındaki “Save” butonu mavi renge döner. Canto ağını MetaMask cüzdanınıza eklemek için bu butona tıklayın.

İşte hepsi bu kadar!

Canto Ağına Token Nasıl Köprülenir?

MetaMask’inize Canto ağını ekledikten sonra Canto ağındaki DeFi uygulamalarını kullanmaya başlamak için Ethereum’dan Canto’ya token köprülemek isteyebilirsiniz. Yazımızın bu kısmında Ethereum ağından Canto’ya birkaç adımda nasıl token köprüleyebileceğinizi anlatacağız.

Varlıkları Canto’ya köprülemeden önce, Canto Bridge’i ziyaret etmeniz ve MetaMask cüzdanınız için bir Canto genel anahtarı oluşturmanız gerekiyor. Bu sadece tek seferlik bir işlem. Canto genel anahtarınızı oluşturmak için aşağıdaki görselde de görebileceğiniz sayfanın üst tarafındaki kırmızı yazıya tıklamanız gerekiyor.

Düğmeye tıkladığınızda, MetaMask Cüzdanınızda bir mesaj imzalamanız istenecektir. İşlemi cüzdanınızla imzaladıktan sonra artık Canto Bridge ile token’lerinizi Canto’ya köprülemeye hazırsınız.

canto token kopruleme

Canto Nedir?

Canto, EVMOS ağından fork’lanan Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir katman-1 blockchain ağıdır. Canto, Cosmos SDK üzerinde geliştirilmiştir. Canto ön satış gerçekleştirmedi, herhangi bir vakfı yok ve bu nedenle sadece halka açık katılımcılardan oluşan bir ekip tarafından yönetiliyor. Canto bu nedenle tamamen merkezsiz bir blockchain olduğunu iddia ediyor. Proje şu anda Polygon blockchain’inde Defipulse ve Slingshot’ın da kurucu ortağı olan Twitter’daki kullanıcı adıyla scott_lew_is tarafından yönetiliyor.

Canto Twitter

Canto ekosistemine dair en son haberleri takip etmek isterseniz Canto’nun Twitter’daki topluluk profilini takip edebilirsiniz. Buraya tıklayarak @CantoPublic hesabını takip edebilirsiniz. Bu hesap katman-1 blockchain ağı Canto’da başlatılan teşvik programları ve yeni uygulamalar hakkında canlı güncellemeler paylaşıyor.

Editörün Notu:

Canto, çeşitli DeFi uygulamalarını destekleyen umut verici bir Ethereum Virtual Machine (EVM) fork’udur. Bu yazımızda yatırımcıların en çok merak ettiği iki konuyu detaylı bir şekilde anlattık: MetaMask’e Canto ağı ekleme ve Canto ağına token köprüleme başlıklarını okuyarak Canto blockchain’indeki DeFi uygulamalarını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yazar: Tuncay Aydıner

Uniswap 165 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Kripto para sektörü her ne kadar fiyat bazında en iyi günlerini yaşamasa da şirketler devasa yatırımlar almaya devam ediyor. Hemen hemen her gün yeni bir yatırım haberinin geldiği sektörde, bir yatırım da merkeziyetsiz borsa Uniswap‘e geldi. Ethereum tabanlı merkeziyetsiz borsa Uniswap, katıldığı B serisi yatırım turunda 165 milyon dolarlık fon toplamayı başardı. Uniswap 165 Milyon ...

Bağlantıyı kopyala