Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

MetaMask’e Rinkeby Nasıl Eklenir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bu rehber içeriğimizde MetaMask’e Rinkeby ağını eklemenin en kolay ve en güvenli yolunu görsellerle adım adım anlatacağız. Ayrıca Rinkeby ağının doğrulanmış RPC bilgilerini de aşağıda bulabilirsiniz.

Ethereum Rinkeby, geliştiricilerin gerçek fonlarını riske atmadan Ethereum ağındaki akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz uygulamaları test etmelerine olanak sağlayan bir test ağıdır (testnet).

MetaMask’e Rinkeby Nasıl Eklenir?

Rinkeby testnet’ini MetaMask’e veya alternatif Web3 cüzdanına eklemenin en kolay yolu ChainList’tir. Sadece birkaç tıklamayla Rinkeby testnet’ini MetaMask’inize ekleyebilirsiniz.

MetaMask’inize Rinkeby ağını eklemek için şu adımları takip edin:

1- ChainList resmi web sitesine gidin.

2- MetaMask veya alternatif Web3 cüzdanınızla MetaMask’e bağlanın.

3- “Search Networks” yazan kısma “Rinkeby” yazarak aratın.

4. Sayfada beliren Connect Wallet’a tıkladığınızda Rinkeby ağı otomatik olarak MetaMask’inize eklenecektir.

İşte hepsi bu kadar!

metamask rinkeby nasil eklenir

Rinkeby RPC Bilgileri

Rinkeby testnet’ini MetaMask’inize manuel olarak eklemek istiyorsanız aşağıdaki doğrulanmış RPC bilgilerini kullanabilirsiniz:

  • Network name: Rinkeby
  • Network URL: https://rpc.ankr.com/eth_rinkeby
  • Chain ID: 4
  • Currency symbol: ETH
  • Block explorer URL: https://rinkeby.etherscan.io

Ethereum Rinkeby Nedir?

Ethereum Rinkeby aslında bir test ağıdır. Yani bu ağda yapılan işlemlerin hiçbir maddi değeri yoktur. Rinkeby ağı, Ethereum ağının test edilmesi için geliştirilmiş bir test ağıdır. Rinkeby testnet’i, Ethereum blockchain’i ile aynı Ethereum protokolü tarafından destekleniyor. Rinkeby ağında gerçek ETH kullanılmadığından temsili olarak ödenen işlem ücretleri de çok daha düşüktür.

Ethereum Rinkeby ağı sayesinde geliştiriler ve kullanıcılar, henüz piyasaya sürülmeyen uygulamaları, akıllı sözleşmeleri ve yeni güncellemeleri Ethereum ağında test edebiliyor.

Yazar: Tuncay Aydıner

Hinman Belgelerinde Ethereum Detayı

2 yıldır süren Ripple-SEC davasına ilişkin kritik bir gelişme yaşandı. Ripple davasının bir parçası olan Hinman belgelerine ilişkin ilk bilgiler paylaşıldı. Belgede, Ethereum’un menkul kıymet olarak yansıtılması konusunda endişelerin olduğu ifade edildi. Hinman’ın ETH’nin menkul kıymet olarak düzenlenmesine gerek olmadığı belirtildi. SEC‘in konuya dair Buterin ile görüştüğü de kaydedildi. Hinman Belgelerinden İlk Bilgiler Geldi ABD ...

Bağlantıyı kopyala