Bitcoin (BTC) $ 62,675.79 1.03%
Ethereum (ETH) $ 2,440.26 1.28%
BNB (BNB) $ 566.95 0.66%
Solana (SOL) $ 145.38 1.88%
XRP (XRP) $ 0.53447 1.24%
Cardano (ADA) $ 0.354086 1.21%
Dogecoin (DOGE) $ 0.111293 1.82%
Al veya Sat Paribu

Hong Kong’da Kripto Harekatı: Bankalar ile Kritik Toplantı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’deki banka iflasları kripto şirketlerini olumsuz etkiledi. Katı protokollere maruz kalan şirketlerin, iflasların ardından bankalarla arası iyice açıldı. ABD merkezli şirketler yönünü Avrupa ve Asya’ya çevirdi. Kripto sektörünün İsviçre bankalarına yoğun talep gösterdiği ifade edilmişti. Finansman arayışındaki şirketler için bir olumlu haber de Hong Kong‘dan geldi.

Hong Kongda Kripto Harekati2

Kripto varlıklar için merkez olmayı planlayan Hong Kong, şirketlerin finansmana kolay erişimi için harekete geçti. Hong Kong, kripto şirketleri ile bankalar arasında bir toplantı düzenliyor.

28 Nisan’ya yapılması planlanan toplantıda doğrudan diyaloğun kolaylaştırılması ve bankacılık işlemlerinin pratik denetimleri ele alınacak. Kritik toplantıya Hong Kong Para Otoritesi ile Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek.

Kripto sektörü, müşteri tanıma protokolleri ve kara para önleme kurallarındaki sertlik ile bankalarla ilişki kurmakta zorluk yaşıyor. ABD’de yaşanan bankacılık krizinin ardından ise şirketlerin bankalarla ile arası iyice açıldı.

Geçen hafta 80’den fazla kripto şirketinin Hong Kong’a talep gösterdiği ve varlık arayışında olduğu açıklanmıştı. Hong Kong Hazine Bakanı Christian Hui, blockchain altyapı ve güvenlik firmalarının da aralarında olduğu 23 şirketin şehirde varlık kurmayı planladığını açıklamıştı. Şehir devleti, Haziran 2023’te sanal varlık hizmeti sağlayıcıları için lisans rejimi kurmayı planlıyor.

Yazar: Göker Bilgiç

Paris’te Aylık 1 Ethereum’a Kiralık Daire

Paris‘te bir ev kripto para karşılığında kiralığa çıktı. İşe alım, etkinlikler ve metaverse konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Excelsior’un başkanı Stéphane Boukris, dairesine 1 Ethereum kira fiyatıyla ilan koydu. Fransız Başkentinin 16. bölgesinde bulunan 13 mertekare teraslı 60 metrekarelik daire, kripto para dünyasında bir adım daha olabilir. Şu anda yaklaşık 2.900 Euro değerine karşılık gelen ...

Bağlantıyı kopyala