Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

KyberSwap Elastic, Potansiyel Güvenlik Açığı ile Karşı Karşıya

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde DeFi protokollerinde güvenlik riskleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak DeFi protokolü Kyber Network, kısa bir süre önce otomatik piyasa yapıcı (AMM) platformu “KyberSwap Elastic’te” potansiyel bir güvenlik açığının olduğunu dile getirdi.

Kyber Network Cephesinden Yeni Açıklamada

Kyber Network tarafından yapılan açıklamada, mevcut konu hakkında nispeten az bilgi bulunurken, Zal isimli bir kullanıcının platformdan tek taraflı likidite çekerden bir hatayla karşılaşması sonrasında zorluklar çıkmış olabileceğini belirtti.

kyberswap elastic potansiyel guvenlik acigi ile karsi karsiya 2

Kullanıcı, sorununun ekran görüntülerini Kyber anlaşmazlığına gönderdikten sonra, ekip üyesi Michael_E şu ifadelere yer verdi:

Lp’niz aralığın dışına çıkmış ve likidite eklemek adına kullandığınız token’lerden birine satılmış olmalı.

Kısa bir süre sonra ekip, güvenlik açığını gidermek adına Elastic’in tüm likidite havuzlarını geçici olarak çevrimdışı duruma getirdiğini duyurmak adına Twitter’dan açıklama yaptı. Şirket, durumu araştırdığını ve katılımcılara, “kullanıcı fonlarının kaybolmadığı” hususunda güvencelerde bulundu.

Kyber ayrıca likidite sağlayıcılarına “Elastik’teki fonlarınızı mümkün olan en kısa sürede çekmelerini” şiddetle tavsiyede bulundu. Şirketin orijinal likidite protokolü olan KyberSwap Calssic, potansiyel istismardan etkilenmedi.

Yazar: Burak Köse

Avrupalılar, AB’nin Kripto Para Birimlerini Düzenlemesini İstemiyor

Avrupa Komisyonu, kripto para birimleri için yeni düzenlemeler üzerine çalışırken, bölge sakinleri bu duruma sıcak bakmıyor. Bir ankette fikri sorulan Avrupalılar, düzenlemenin, Avrupa Komisyonu yerine kendilerini yöneten hükümetler tarafından yapılmasını istiyor. EuroNews’ün yaptığı ankete göre, ilk sırada Yunanistan var. Ankete katılan Yunanistan vatandaşlarının yüzde 51’i düzenlemelerin kendi hükümetleri tarafından yapılması konusunda hemfikir. AB’nin Kripto Para ...

Bağlantıyı kopyala