Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Goldman Sachs Yöneticisine Göre Dijital Para Birimlerinin Kullanımında Patlama Yaşanabilir

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Goldman Sachs’ın COO’su olarak görev yapan John Waldron, Reuters’a vermiş olduğu röportajda dikkat çekici ifadeler kullandı. Waldron’a göre kripto para birimlerine yönelik talep önemli ölçüde atmış durumda.

Waldron, yaşanan koronavirüs salgınının, kritpo para birimlerinin benimsenmesini hızlandırdığını ifade ederken, kripto para birimlerinin kullanımında da patlama beklediğini ifade etti.

“Pandemi önemli bir ivme kazanmış durumda. Herkesin aklında daha fazla dijital ticaret var. Bu sebeple dijital para kullanımının artacağına dair şüphe yok.”

Waldron ayrıca, Goldman Sachs’ın kripto paralara nasıl yaklaşılması gerektiğine dair çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Bunun için dünya üzerindeki düzenleyiciler ve merkez bankaları ile işbirliği yapıldığını da belirtti.

Goldman Sachs, kripto para birimi ticaretini başlatmasının ardından, hafta başında da Bitcoin vadeli işlemlerine başladı. Banka, Bitcoin’e bağlı olan bir borsa yatırım fonu arayışı içerisine girdi.

Yazar: Cem Yavuz

Çinli Sigorta Firması Corona Virüsü Taleplerini Yönetmek İçin Blockchain Kullanıyor

Çinli sigorta firması, yaşanan korkutucu corona virüsü salgını ile ilgili talepleri ele almak için blockchain teknolojisini kulanıyor. Çin’de yayın yapan South China Morning Post adlı gazetede yer alan platforma göre Çinli firma sigortalılardan gelen talepleri karşılamak için Blockchain teknlojisini kullanıyor. Blockchain tabanlı talep paylaşım platformu (sigorta poliçesi değil) olan Xiang Hu Bao, 104 milyon kişiden ...

Bağlantıyı kopyala