Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Google’dan Yapay Zekâ Ekipleri İçin Yeni Hamle

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Google, yapay zekâ alanında çalışmalarını hızlandırıyor. OpenAI şirketinin epey gerisinde kalan Google, yapay zekâ (AI) ekiplerini DeepMind çatısı altında birleştirme kararı aldı.

Google’dan DeepMind Kararı

Web2 devi Google’ın ana şirketi olan Alphabet, şirket içinde mevcut DeepMind ve Brain ekiplerini birleştiren yapay zeka odaklı yeni bir grup olan Google DeepMind’in lansmanı yapıldı.

googledan yapay zeka ekipleri icin yeni hamle 2

Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai, duyuruya eşlik eden bir blog gönderisinde, bu hareketin, “AI’deki ilerlememizi önemli ölçüde hızlandıracağını” belirtti. Pichai açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Genel AI’nın cesur ve sorumlu gelişimini sağlamak adına, daha yetenekli sistemleri daha güvenli ve sorumlu bir şekilde oluşturmamıza yardımcı olacak bir birim oluşturuyoruz.

Google DeepMind CEO’su Demis Hassabis, CEO olarak yeni oluşturulan grubun başına geçiş yapacak. Bununla birlikte Brain’in kurucu ortağı olan Jeff Dean ise Google ve Google DeepMind’ın baş bilim insanı olarak görev alacak. Pichai, Dean’in ilk projesinin “bir dizi güçlü, çok modlu AI modeli” olacağını, Hassabis’in ise “en yetenekli ve sorumlu genel AI sistemlerimizin geliştirilmesine öncülük edeceğini” ve bu sayede Alphabet’in yeni nesil ürün ve hizmetlerinin güçlendirilmesine de yardımcı olunacağı belirtildi.

Yazar: Burak Köse

Powell’ın konuşması sonrası Bitcoin’de yükseliş

Geçtiğimiz Cuma günü Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasının ardından, Bitcoin fiyatında olumlu beklentiler artış gösterdi. Yatırım kuruluşu KCP Capital’in yaptığı açıklamaya göre, Powell’ın konuşmasından bu yana Bitcoin fiyatında belirgin bir yükseliş yaşandı. Ancak kısa vadeli dalgalanmaların sürmesi bekleniyor. Telegram CEO’su Pavel Durov Fransa’da tutuklandı Telegram CEO’su Pavel Durov, Fransa’da tutuklandıktan sonra ülkedeki App Store’da bir ...

Bağlantıyı kopyala