Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Güney Koreli Savcıları, Daniel Shin’i Dolandırıcılıkla Suçladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Güney Koreli savcıları, daha önce Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin için tutuklama emrinde bulunmuştu. Bu kararın ardından, şimdilerde bu konu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Yonhap haber ajansının yaptığı açıklamaya göre; Güney Koreli savcılar blockchain platformu Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin‘i dolandırıcılık ve diğer suçlamalarla suçladı.

Daniel Shin’in Başı Güney Koreli Savcılar ile Dertte

Terra ekosistemindeki çöküş, her ne kadar yaşanan bir algoritma çöküşü olsa da çok fazla suistimal içeriyordu. Bu durumların akabinde Güney Koreli savcıların radarında olan Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin’i dolandırıcılık ile suçlandı.

Terra Kurucusu Daniel Shinin Basi Savcilar ile Dertte

Aynı zamanda Güney Kore vatandaşı olan Shin’in ortağı Do Kwon, 2022’nin sonlarında Sermaye Piyasası Yasasını ihlal eden benzer suçlamalarla savcılar tarafından suçlandı. Kripto dünyası, 2022 yılında Terra-Luna krizi ile çalkalanmıştı. Luna’nın iflası ile en az 40 milyar dolarlık kayıp yaşandığı bildirilmişti. Do Kwon ve Terraform Labs’ın 10 binden fazla Bitcoin’i İsviçre bankası üzerinden nakde çevirdiği ifade edilmişti. Bilindiği üzere Do Kwon geçen ay Karadağ’da tutuklanmıştı.

Yazar: Sena Karakılıç

Soulbound Tokenler (SBT) Nedir?

Soulbound Token’lar (SBT’ler), bir kişiyi veya kurumu oluşturan özellikleri, nitelikleri ve başarıları temsil eden dijital kimlik token’larıdır. SBT’ler, Blockchain hesaplarını veya cüzdanlarını temsil eden “Soul”lar tarafından çıkarılır ve transfer edilemez. Giriş                             Soulbound Token’lar (SBT), Mayıs 2022’de Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, avukat Puja Ohlhaver ve ekonomist ve sosyal teknoloji uzmanı E. Glen Weyl tarafından dile ...

Bağlantıyı kopyala