Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Tencent’in Deepfake Aracının Fiyatı Belli Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Çinli teknoloji devi Tencent‘in bulut hizmetleri şirketi Tencent Cloud, yeni deepfake aracının fiyatını açıkladı. Şirket, ‘dijital insan platformu’ olarak adlandırılan Deepfakes-as-a-Service’ı (DFaaS) 145 dolardan satışa sunacak. Tencent‘in yeni aracı ile 100 cümle ve üç dakikalık videolar oluşturulabilecek. Herhangi bir deepfake’in oluşturulması 24 saatte tamamlanacak.

Tencentin Deepfake Aracinin Fiyati Belli Oldu

Tencent Cloud’un Deepfake Uygulaması 145 Dolar Olacak

Tencent Cloud, şirketin yapay zeka becerilerini kullanacak deepfake aracının fiyatını duyurdu. Çin medyasında yer alan haberlere göre deepfake oluşturmanın maliyeti 1.000 yuan (145 dolar) olacak. Uygulamanın Çince ve İngilizce olarak kullanılabileceği bildirildi. Uygulama ile 2D ve 3D olmak üzere beş modelde dijital insan oluşturulacak.

Şirketin yeni hizmeti ile Çin demografisine uygun canlı reklamlar için kullanılacak. Diğer yandan Huawei ve Baidu gibi diğer Çin devleri de yapay zeka yarışına ortak olmak istiyor. Çin şirketleri kendi yapay zeka araçları ile ChatGPT‘ye meydan okumaya hazırlanıyor.

Deepfake videoları ile oluşturulan sanal karakterler, gerçek kişilerin benzer davranışlarını taklit edebiliyor. Derin öğrenme teknolojileri ile oluşturulan videolar, birçok dolandırıcılık olayı yaşanmıştı. Ayrıca politikacılar, sporcular ve sanatçıların görüntüleri kullanılarak yanlış bilgiler yayılmıştı. Elon Musk, kripto dolandırıcılarının kendisini taklit eden deepfake’lerin sayısının artmasına karşı uyarı yapmıştı.

Yazar: Göker Bilgiç

The Guardian, Bitcoin’e İlgide Naci Ağbal Etkisine Dikkat Çekti

İngiliz The guardian gazetesi, Türkiye’de yaşanan Bitcoin çılgınlığında Naci Ağbal’ın etkisine dikkat çekti.  The Guardian gazetesinin yayımladığı bir habere göre, geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanının değişmesi Türkiye’deki Bitcoin çılgınlığını tetikledi. Haber, Naci Ağbal’ın görevden alınmasını takip eden günlerde 23 milyar Türk Lirası değerinde kripto para işlemi gerçekleştiğine dikkat çekti.  Ağbal’ın görevden alınmasının kripto ...

Bağlantıyı kopyala