Bitcoin (BTC) $ 62,249.68 0.08%
Ethereum (ETH) $ 2,430.47 0.74%
BNB (BNB) $ 563.70 0.42%
Solana (SOL) $ 144.43 0.88%
XRP (XRP) $ 0.532305 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.350468 0.54%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109869 0.74%
Al veya Sat Paribu

Çinli Kullanıcılar Kriptoya İlgi Göstermeye Devam Ediyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para birimleri dünya genelinde yaygınlaşmaya devam ediyor fakat Çin’in başını çektiği bazı ülkeler kripto konusunda sert yaptırımlarıyla tanınıyor. Çin’in kripto yasağı iki yılı aşkın bir süredir devam ediyor olsa da, Çin vatandaşları kripto para birimlerine ilgi göstermeye devam ediyor.

Çin’in Kripto Yasakları Toplumda Kabul Görmüyor

Bloomberg haberine göre, Çin’in kripto para birimi işlemlerini yasaklamasına rağmen, bölgedeki bu varlıklara olan talep etkilenmemiş gibi görünüyor. Çin’deki kripto paranın aylık ortalama değeri, Pekin yönetiminin yasağını takip eden yıl içinde yarı yarıya düşmüş olsa da kripto istihbarat firması Chainalysis verilerine göre bu rakamın hala 17 milyar dolar seviyesinde olduğu görülüyor.

cinli kullanicilar kriptoya ilgi gostermeye devam ediyor 2

Çin’in dijital para birimlerine yönelik bu sürekli talebinin kanıtı, FTX’in alacaklı profili ve kripto platformlarında işlem yapan Çin vatandaşlarının kişisel beyanları da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan geliyor. Bununla birlikte kripto endüstrisindeki önemli oyuncular da ülkedeki kripto yasağını atlatmak üzere çeşitli adımlar atıyor. Son olarak haberde, iflas eden kripto para borsası FTX’in iflas işlemleri, feshedilen kripto para borsasının müşteri tabanının yüzde 8’inin Çin vatandaşı olduğunu gösteriyor.

Yazar: Burak Köse

Fon kayıpları 464 milyon dolara ulaştı: “Yatırımcılar tedirgin”

Kripto fonları art arda altıncı haftada çıkışlarla karşı karşıya kaldı. Son 10 haftaya bakıldığında ise kayıp miktarının 464 milyon dolara ulaştığı kaydedildi. Avrupa, 16 milyon dolarlık girişle bu eğilimi bölgesel olarak tersine çevirirken, XRP ve Solana ürünleri de girişleri sürdürerek trendi bozdu. “Yatırımcılar tedirgin” CoinShares, Grayscale, 21Shares, Bitwise ve ProShares gibi varlık yöneticilerindeki kripto yatırım ...

Bağlantıyı kopyala