Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Swedbank Yetkilisi ABD Bankacılık Sistemini Değerlendirdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bankacılık krizinin etkileri sürmeye devam ediyor. İsveç merkezli Swedbank yetkilisi, ABD’de yaşanan bankacılık krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD Bankacılık Krizi Yayılmaya Devam Ediyor

İsveç bankası Swedbank’tan bir stratejist, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bölgesel bankacılık krizini değerlendirdi. Yetkili açıklamasında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bölgesel bankacılık krizinin yayılmaya devam ettiğini dile getirdi. ABD’de birkaç bankanın iflası sonrasında Pacwest Bank, Western Alliance Bank ve First Horizon Bank’ın da benzer sorunlarla mücadele ettiğini belirtti.

swedbank yetkilisi abd bankacilik sistemini degerlendirdi 2

Stockholm merkezli Swedbank’ın sabit gelir stratejisti Pär Magnusson, ABD bankacılık krizinin yayılması hususunda uyarıda bulundu. Pär Magnusson açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Silicon Valley Bank, Signature Bank, First Republic Bank ve şimdi de potansiyel olarak Pacwest Bank, Western Alliance Bank ve First Horizon Bank’ın finansal erimeye maruz kalmasının ardından bankacılık krizini sonlandırmak çok zor olacak.

First Republic Bank’a geçtiğimiz hafta düzenleyiciler tarafından el konulmuştu. Bununla birlikte First Republic Bank’ın varlıkların büyük bir kısmı JPMorgan Chase tarafından satın alındı. First Republic Bank’ın bu başarısızlığı, 2008’den bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan en büyük bankacılık başarısızlıklarından birisi oldu. Geçtiğimiz aylarda ABD’nin en büyük bankalarından birisi olan Silicon Valley Bank ve Signature Bank çökmüştü. First Republic Bank’a da el konulması sonrasında, aralarında Pacwest ve Western Alliance Bank’ın da bulunduğu pek çok bankanın hisselerinde de önemli kayıplar yaşanıyor. Pär Magnusson konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Trump yönetimi esnasında daha az düzenleme için başarılı bir lobi faaliyeti yürüten bölgesel Amerika Birleşik Devletleri bankalarının, şimdi daha az düzenlemenin kendilerini banka iflaslarına karşı savunmasız hale getirdiğini görmelerindeki ironiyi görmemek zor.

Yazar: Burak Köse

NFT’ler için ilginç yorum: Ölmediler sadece dinleniyorlar

NFT piyasası için 2023 yılı oldukça zorlu geçerken, pazarın geleceğine ilişkin belirsizlikler sürüyor. NFT‘lerin geleceğine dair farklı görüşler bulunuyor. Bazı analistler, NFT pazarının balon olduğunu ve öldüğü belirtiliyor. NFT piyasasının ölmediği ve sadece gelecek dönemler için dinlenme moduna geçtiği de yapılan yorumlar arasında bulunuyor. NFT’ler için dikkat çeken değerlendirmesi Web3 kuluçka merkezi Cumberland Labs COO‘su ...

Bağlantıyı kopyala