Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Kenya, Web3 Merkezi Oluşturmak için Venom Vakfı ile Ortaklık Kurdu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Birçok ülke kripto para sektöründe yer almak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Son olarak bu ülkelerden biri de Kenya oldu. Kenya, blockchain, Web3 merkezi oluşturmak için Abu Dabi’nin Venom Vakfı ile ortaklık kurdu.

Kenya, Web3 Merkezi Oluşturmak için Harekete Geçti

Kenya hükümeti, Afrika’da bir blockchain ve Web3 merkezi başlatmak için Abu Dabi merkezli blockchain platformu Venom Foundation ile bir anlaşma imzaladı. Yapılan ortaklığın finans, tedarik zinciri, tarım, ticaret ve sınır ötesi ticaret dahil olmak üzere kıtanın kilit sektörlerinde blockchain inovasyonunun yönlendirilmesine katkıda bulunmaya çalışılacağı belirtildi.

kenya web3 merkezi olusturmak icin venom vakfi ile ortaklik kurdut

Planlanan blok zinciri ve Web3 merkezi, Afrika teknoloji şirketleri ve devlet kurumları için merkezi bir platform görevi görerek bilgi alışverişini ve paydaş işbirliğini teşvik edecek. Anlaşma kapsamında Venom, tedarik zinciri yönetimi, tapu sicili, oylama sistemleri ve varlık tokenizasyonu için blockchain tabanlı çözümler de dahil olmak üzere Kenya ve diğer Afrika ülkelerini dijital dönüşümlerinde desteklemek için araçlar ve kaynaklar sağlayacak.

Kenya’nın Yatırım, Ticaret ve Sanayi Bakanı Moses Kuria, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bu blockchain merkezinin kurulmasının, hem ulusal hem de küresel olarak çalışanlarımıza fayda sağlayarak çeşitli sektörlerde daha fazla yeniliği katalize edeceğine inanıyoruz.

Yazar: Sena Karakılıç

Doğru hisse nasıl bulunur?

BTCHaber TV’nin bugünkü canlı yayınında konuk Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu’ydu. Ekonomist Aslanoğlu, hükümetin Orta Vadeli Planı’nı (OVP) ve seçim sonrası piyasalara verdiği güveni, borsanın ve halka arzların son durumunu değerlendirdi. “OVP çok yeni bir olgu, ortodoks politikalar olumlu” Hükümetin seçim sonrası ortodoks politikalara dönüş sinyallerinin risk primlerini düşürdüğünü ve yabancı ...

Bağlantıyı kopyala