Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

LG Electronics, NFT Odaklı Ticari Marka Başvurusunda Bulundu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde birçok şirket kripto para birimleri ile yakından ilgileniyor. Özellikle teknoloji alanındaki şirketler bu alandaki çalışmalarını hızlandırdı. Son olarak LG Electronics, NFT alım satımı yapılabilecek bir televizyon için patent başvurusunda bulundu.

LG’den NFT Alım Satımı Yapılabilen TV için Patent Başvurusu

Güney Koreli teknoloji şirketi LG Electronics, kullanıcıların NFT ticareti yapmasına izin veren blockchain tabanlı Smart TV için patent başvurusunda bulundu. WIPO’nun belgelerine göre, bir patent başvurusu, başvuru tarihinden 18 ay sonra yayınlanıyor. Bu zaman çizelgesine göre LG’nin başvurusu Kasım 2021’de sunuldu. Sonraki adımlar, esas incelemeyi ve ardından buluşa yasal korumanın verilmesini veya reddedilmesini içeriyor.

lg electronics nft odakli ticari marka basvurusunda bulundu

LG’nin uygulamasına göre, teknolojisi, cihazların işlemleri etkinleştirmek için bir kripto cüzdanına ve bir NFT pazar sunucusuna bağlanmasına izin veriyor. Cihaz, bir NFT pazar sunucusuna bağlandığında, kullanıcıların bir kripto para birimi cüzdanı aracılığıyla işlemleri tamamlamasına izin veren ekran QR kodlarını içeriyor.

LG, Web3 teknolojilerini ürünlerine entegre etmek için çalışan tek büyük teknoloji şirketi değil, rakibi Samsung da NFT ve Metaverse projelerine aktif olarak yatırım yapıyor.

Yazar: Sena Karakılıç

Worldcoin ve ‘kim’liğin ispatı meselesi

Bu yazıda son haftalarda çok tartışılan Worldcoin projesine ve onun ortaya döktüğü önemli meseleye değineceğiz: Kim’liğin ispatı. Türkçemizdeki “kimlik” kelimesi çok güzel bir biçimde “kim” kökünü ve dolayısıyla “kim olduğumuz” sorusunu da bünyesinde barındırıyor. Bu durumda “kimlik” ister resimli plastik bir kart olsun ister bağımsız bir kavram, içinde kim olduğumuz sorunsalını barındırıyor. İngilizce’deki “identity” kelimesi ...

Bağlantıyı kopyala